Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vírusíró akadt horogra

Dotkom

Újabb vírusíró akadt horogra

A hatóságok ismét letartóztattak egy vírusíró fiatalt.

A meg nem nevezett spanyol fiatalemberre hazájának rendőrsége csapott le, azt követően, hogy a Raleka féreggel kapcsolatos nyomok elvezették hozzá a törvény embereit. A 23 éves (900K becenevet használó) férfi letartóztatása mellett három házat és nyolc számítógépet is átvizsgáltak a spanyol hatóságok.

Ez volt egyébként az első olyan eset, amikor az Ibériai-félszigeten valakit számítógépes vírus írásáért korlátoznak szabadságában a hatóságok. Éppen ezért a spanyol belügyminisztérium lelkesen üdvözölte a történteket, s az esetet a számítástechnikai bűnözés elleni mérföldkőnek nevezték.

A Terminal szeptember elején adott hírt a féregről, mely még augusztus utolsó napjaiban kezdte meg ˝áldásos˝ működését. Ennek során 14 nap alatt hozzávetőleg 120 ezernél is több számítógépet volt képes megfertőzni, közölte a spanyol rendőrség. A féreg ugyanazt a DCOM RPC hibát igyekezett kihasználni, melyet a hírhedt Blaster tett közismertté; s a sikeres rendszerbejutást követően IRC-ről vált irányíthatóvá a támadásnak áldozatul esett számítógép operációs rendszere.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés