Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu Siemens Computers Kft.: újabb eladási rekordok, erős pozíció

Dotkom

Fujitsu Siemens Computers Kft.: újabb eladási rekordok, erős pozíció

A vállalat a 2003 pénzügyi félévben összesen több mint kétszer annyi PC-t, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2003 szeptember végén zárult első pénzügyi félévében több mint négyszer gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac. A négy évvel ezelőtt alapított vállalat tovább javította piaci pozícióit: részesedése az áprilisi 6,2 százalékról 2003 harmadik naptári negyedévében 11 százalék fölé emelkedett. Ezzel a magyar piac második legjelentősebb szereplőjévé vált.

A vállalat a 2003 pénzügyi félévben összesen több mint kétszer annyi PC-t, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 69 százalékkal haladta meg azt. A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika tovább erősödött (a mennyiség tekintetében további 39 százalékkal, az értékesítés szempontjából 29 százalékkal). A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban – különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén – fokozta értékesítését, míg a szerver eladások területén megőrizte piaci pozícióját.

Kimagasló, 290 százalékos volt a Fujitsu Siemens mobil számítógépei iránti érdeklődés növekedése a megelőző év azonos időszakával összevetve. Különösen az utolsó három hónap hozott rendkívüli, 300 százalékot meghaladó kereslet-növekedést. Az üzleti felhasználású PC-k eladásának erős élénkülését mutatja, hogy a pénzügyi félévben a megelőző időszakhoz képest az értékesítés 190 százalékos volt, a magáncélú asztali munkaállomásoké pedig 187 százalékos. A storage termékek forgalma az árbevétel alapján több mint 2 és félszeresére, a számítógépes perifériák és a professzionális szolgáltatások értéke valamivel kevesebb, mint duplájára nőtt.

A társaság jelenlegi növekedési üteme pontosan követi Poros Gábor tavaly áprilisban meghirdetett üzleti menetrendjét: az ügyvezető akkor a számítástechnikai piacot sújtó recesszió ellenére a cégét rövid időn belül a hazai információtechnológia szegmens első öt vezető vállalata közé pozícionálta.

Poros Gábor a sikerek forrását a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban látja, azaz abban, hogy a cég versenytársainál szélesebb palettán elégíti ki a vevők igényeit. Ismét beigazolódott a cég stratégiája, amely a mobilitásra és az üzleti szempontból kritikus alkalmazások IT infrastruktúrájára alapoz. Ebben rendkívüli mértékben támaszkodik a Fujitsu Siemens Computers K+F műhelyeiben folyó munkára. A Siemens AG és a Fujitsu Limited technológiai bázisának és innovációs erejének egyesítése ugyanis a világ egyik legszélesebb információtechnológiai termékválasztékának kifejlesztését tette lehetővé. Ugyancsak hozzájárul a sikerhez a Fujitsu Siemens Computers következetes, indirekt értékesítési stratégiája és a folyamatosan bővülő viszonteladói partnerkör. Részben a megnövekedett partnerkör, részben pedig a további piaci szegmensek megcélzásának igénye alapozta meg azt a döntést, melynek alapján a közelmúltban a Fujitsu Siemens Computers disztribúciós keretmegállapodást kötött a CHS-sel, így a korábbi két sikeres nagykereskedő partnerrel, az Ingram Micro-val és a HRP-vel együtt, a Fujitsu Siemens Computers-nek most már három disztribútora áll az egyre népesebb partnerkör rendelkezésére.

A Fujitsu Siemens Computers néhány legújabb termékét nemrég a vállalat hagyományos októberi nemzetközi termékbemutatóján jelentették be, és hamarosan a magyar vásárlók számára is hozzáférhetőek lesznek. A több mint 300 terméket felvonultató augsburgi OctoberFESTival újdonságai: a 16:9 képarányú, 17”-os, forgatható TFT monitorral szerelt, kiterjesztett multimédiás képességű és „hagyományos” kialakítású, de mobil klaviatúrájú Lifebook T noteszgépek, a Pocket LOOX 610-es jelzésű PDA és az Intel-Xeon-MP processzortechnológiát alkalmazó PRIMERGY szerver.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés