Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itanium 2 HP szerverek a Francia Nemzeti Kutatóintézetben

Dotkom

Itanium 2 HP szerverek a Francia Nemzeti Kutatóintézetben

Több mint 100 Intel Itanium 2 processzorból áll a kutatóintézetet és az egyetemeket kiszolgáló HP Integrity szervercluster.

Az Intel és a HP hírül adta, hogy a Francia Nemzeti Számítástudományi és Vezérlési Kutatóintézet (INRIA), illetve partnerei egy több mint 100 Intel Itanium 2 processzorból álló HP Integrity rx2600 szerverclustert választottak, amely az intézet eddigi legerősebb szuperszámítógépe lesz.

Az új cluster, amelynek telepítése már folyik az INRIA Rhône-Alpes kutatóegységénél, kivételes teljesítményű erőforrást jelent a sok száz kutató, mérnök és technikus számára, akik a rendszer rendkívüli képességeit kihasználva végeznek majd élvonalbeli kutatást a nagyteljesítményű, párhuzamos és elosztott informatika (az adatok feldolgozásának tudománya a tárolás és lekérés érdekében) legbonyolultabb kérdéseivel kapcsolatban. A cluster telepítése a francia Kutatási és Oktatási Minisztérium, a Rhône-Alpes vidék, az INRIA, az Ecole Normale Supérieure de Lyon, az Institut National Polytechnique of Grenoble és a Joseph Fourier Egyetem által közösen finanszírozott tudományos program része.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés