Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro: a Gatelock eszközök biztonságossá teszik az irodákat

Dotkom

Trend Micro: a Gatelock eszközök biztonságossá teszik az irodákat

A Trend Micro és a Netscreen által forgalomba hozott integrált vírusvédelem, tűzfal és VPN megoldás segítségével a vállalatok biztonságossá tehetik a kihelyezett és otthoni irodákat is.

A Trend Micro bejelentette új Gatelock 3000 és Gatelock 5000 eszközeinek megjelenését. Mindkét eszköz a Trend Micro vírusvédelmi technológiáját tartalmazza a Netscreen Technologies tűzfal- és virtuális magánhálózat (VPN) technológiái mellett, így kínálva könnyen kezelhető megoldást. A Gatelock Remote Appliances segítségével az informatikai vezetők a kihelyezett irodákban és az otthon dolgozó munkatársaknál is könnyedén bevezethetik és kezelhetik a vírusvédelmi, tűzfal és VPN biztonsági megoldásokat. Ezekkel az alkalmazásokkal a vírusvédelem frissítése központilag, a rendszergazdák által történik, így az alkalmazottakat nem terheli a vírusvédelmi szoftverek frissen tartásának feladata, a szervezetek pedig biztosak lehetnek abban, hogy a felépített biztonsági házirendek betartása konzisztens módon történik.

A kommunikáció és a hordozhatóság fejlődésével az egyének egyre több lehetőséget kapnak az otthoni vagy más alkalmazottakkal megosztott kihelyezett irodában végzett munkára, ahol ugyanolyan termelékenységet és csatlakozási lehetőségeket érhetnek el, mint a hagyományos irodában dolgozó ügyfeleik és munkatársaik. Ezek a távoli helyek és otthoni irodák azonban támadási pontokká válhatnak, ahol a vírusok és rosszindulatú kódok beléphetnek a hálózatba, és kapcsolódási pontként szolgálhatnak a hackerek megbízhatatlan webhelyei és hátsó kapui számára. A vállalat informatikai vezetőinek újabb kihívást jelent a távoli munkatársak biztonságának koordinálása és a helyi alkalmazottakkal azonos házirendek bevezetése, a távoli helyekkel történő egyenkénti kapcsolatfelvétel, valamint az ottani támogatás pedig újabb költségeket generál.

A Gatelock megoldásokkal a távoli irodák könnyedén biztonságossá tehetők, és a házirendek is konfigurálhatók, ami segít annak biztosításában, hogy a kihelyezett munkahelyek is megfeleljenek a vállalati biztonsági stratégiának. Egy új fenyegetés megjelenése esetén a támadás-megelőzési házirendek átvihetők a Gatelock megoldásra a Trend Micro Control Manager központi menedzsment konzolhoz kapcsolódó Trend Micro OfficeScan Corporate Edition szoftverről. A Gatelock 3000 és Gatelock 5000 modellek legfeljebb 10 felhasználó számára teszik lehetővé egyetlen Internet csatlakozási pont megosztását, így csökkenthetők a támogatási költségek. Az eszköz-alapú felépítés leegyszerűsíti a bevezetést, felügyeletet és karbantartást, ez pedig tovább csökkentheti a működtetési költségeket.

A Trend Micro Gatelock 5000 (10 felhasználóig) és a Gatelock 3000 (5 felhasználóig) várhatóan 2004. I. negyedévétől érhető el az EMEA régióban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés