Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro – vírusvédelem, spamszűrés és tartalomfelügyelet egy platformban

Dotkom

Trend Micro – vírusvédelem, spamszűrés és tartalomfelügyelet egy platformban

A Trend Micro bejelentette a Trend Micro InterScan Messaging Security Suite legújabb, 5.5 számú verzióját és a Trend Micro Spam Prevention Solution (korábban: Service) 2.0 terméket, amely az üzenetátjáró vírusvédelmi megoldását és a heurisztikus spamszűrést egyetlen, integrált platformban egyesíti.

A spam, vírus és más káros tartalom közötti határok elmosódnak, és mivel két különböző átjárómegoldás fenntartási költségei magasak, ezért a vállalati üzenetkezelő rendszergazdák részéről közvetlen igény jelentkezik egy integrált, skálázható üzenetkezelő platform iránt.

A spam „kellemetlensége” a káros vírusaktivitással együtt egyre nagyobb problémát jelent az utóbbi időben: a spamküldők szervertúlterhelést okozó támadásokat intéztek a spamszűrő szolgáltatók ellen; a vírusok spam taktikával terjesztik magukat az internetes levelezésben; a továbbított spam és vírus pedig úgy tünteti fel magát, mintha az áldozatok küldték volna tovább a levelet kollégáiknak. A fenyegető és ártalmatlan e-mailek elleni közös védelem érdekében a szervezetek egyetlen, központilag menedzselt megoldást igényelnek, amely a védelem több vonalának tevékenységét koordinálja annak biztosításához, hogy a szervezet védett legyen a káros tartalom behatolása ellen.

A belső felmérések azt mutatták, hogy az InterScan Messaging Security Suite platformra történő áttéréssel a rendszergazdák akár 45 %-kal csökkenthetik az átjáró üzenetvédelmének birtoklási költségeit. A kulcsfontosságú üzenetbiztonsági alkalmazások bevezetésének és felügyeletének átjáró szintű integrálásával a biztonsági rendszergazdák egy központi, skálázható eszközhöz jutnak a szervezet házirendjeinek megadásához és betartatásához; a szűrők és szabályok felügyeletéhez; és a felhasználók és listák kezeléséhez, vagyis a leginkább időigényes feladatokhoz. Emellett a Trend Micro Outbreak Prevention Service megelőző jellegű házirendjei lehetővé teszik az újonnan azonosított rosszindulatú kódok blokkolását a többféle házirendkomponens átjáró szintű koordinációjával.

„Az ismert spamküldők körében tapasztalható rosszindulatú viselkedés egyre nagyobb fenyegetést jelent, ezért az üzenetkezelésért felelős rendszergazdák egyre nagyobb nyugtalansággal tekintenek a két vagy több átjáró szintű üzenetkezelő megoldás felügyeletének magas költségeire és kis hatékonyságára.” – mondta Steve Quane, a Trend Micro termékmarketingért felelős igazgatója – „Csak a Trend Micro-hoz hasonló, átjárók védelme területén tapasztalt cégek képesek segíteni a rendszergazdáknak a biztonsági házirendek átjárón keresztüli koordinálásában, és az átjárók házirendjeihez, felügyeletéhez és biztonságának betartatásához társuló magas költségek csökkentésében. Az InterScan Messaging Security Suite megjelentetésével az üzenetkezelő rendszergazdák integrált, skálázható megoldáshoz jutnak, amely összes igényüket lefedi.”

Az InterScan Messaging Security Suite 5.5 már elérhető Microsoft Windows rendszerekre, a Sun Solaris és Linux verziók pedig 2004. I. negyedévének elején jelennek meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés