Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

Dotkom

Sun alapokra kerül a Shell távoli lakás-felügyeleti rendszere

A Java-technológiás távoli eléréssel a lakások tulajdonosai PC-ről vagy mobiltelefonról szabályozhatják a világítást, a hőmérsékletet, kamerákat és más berendezéseket.

A Shell a Sun szolgáltatásait és technológiáit választotta a Shell HomeGenie nevű új, integrált lakásfelügyeleti megoldásához. A Java technológiákra épülő Shell HomeGenie egyszerű, webes távoli hozzáférést fog biztosítani a háztartási rendszerekhez és eszközökhöz, a felhasználóknak csupán szélessávú Internet-kapcsolatra és egy kis kiegészítő készülékre (OSGi alapú lakossági átjáró) van szükség azok távoli – számítógépes vagy mobiltelefonos – működtetéséhez. Így gyakorlatilag bármikor és bármilyen webes számítógépről vagy mobiltelefonról kezelhetik azokat, amelyek rendelkeznek Internet-hozzáféréssel. A lakástulajdonosok szabályozhatják és beprogramozhatják például az otthoni hőmérsékletet a Shell HomeGenie Programmable Thermostat-tal, a lámpákat és bizonyos berendezéseket a Shell HomeGenie Power Switch (villanykapcsoló) segítségével, valamint figyelhetik a lakás bizonyos területeit, illetve képeket rögzíthetnek a mozgásérzékelőt is tartalmazó Shell HomeGenie Wireless Camera használatával.

A Sun a megoldáshoz a Sun Java Enterprise System szoftverelemeit, Sun Fire V240, Sun Fire V880 és Sun Fire V1280 szervereket, valamint a Sun StorEdge 3510 üvegszál-csatornás tárolótömböt biztosítja. Emellett a Sun Services a Shell-lel együttműködve tervezi és alakítja ki a platformot és megoldást, valamint a HomeGenie projekt technológiai pilotrendszereit. A Shell HomeGenie várhatóan 2004 elején lesz megvásárolható korlátozott körben. A megoldás ezenfelül számos ipari vásáron kerül kiállításra, így például a kaliforniai Long Beachben november 11-13 között tartandó 2003 őszi Electronic House Expón.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés