Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan válnak a szunnyadó adatok stratégiai üzleti eszközzé?

Dotkom

Hogyan válnak a szunnyadó adatok stratégiai üzleti eszközzé?

Konferencia az üzleti intelligenciáról: IDC Business Intelligence Roadshow 2003.

A napjainkban tapasztalható gyors technológiai fejlődés és a gazdasági életben érzékelhető bizonytalanság a folyamatosan növekvő adatmennyiséggel párosulva információs túlterhelést eredményez. A vállalatoknak többnyire kevés idejük jut az igazán fontos információk növekvő mennyiségű adattömegből való kiszűrésére. Az a vállalat lehet tehát sikeres, amely gyorsan jut hozzá a megfelelő tudáshoz, s ezek birtokában hozhatja meg a legmegfelelőbb döntéseit.

Az úgynevezett “üzleti intelligencia” (Business Intelligence, BI) megoldások segíthetnek a vállalatoknak kialakítani egy fenntartható versenyelőnyt azáltal, hogy folyamatosan biztosítják az üzletileg kritikus adatok elérhetőségét, segítik azok értelmezését. Általuk tehát gyorsabban, magabiztosabban hozhatók meg a legmegfelelőbb döntések, így ezen megoldások egyúttal hozzájárulnak az átfogó üzleti célok eléréséhez is. Az üzleti intelligencia és adattárház megoldások bevezetése természetesen költségekkel jár, így minden esetben sort kell keríteni a kiadások és a hozott eredmények összevetésére.

Az IDC Business Intelligence Roadshow című rendezvénysorozat, s annak budapesti állomása (2003. október 29. Hilton Budapest Westend), elsősorban azt vizsgálja majd, hogy hogyan aknázható ki leginkább e modern információ-menedzsment megoldások üzleti értéke, s hogyan lehet általuk versenyelőnyhöz jutni. A résztvevők így nem csupán az elérhető technológiát ismerhetik meg, de megtudhatják azt is, hogy ezen technológiák bevezetése hogyan hathat közvetlenül üzleti tevékenységükre.

A konferencia meghívottjai elsősorban a legnagyobb magyarországi vállalatok, pénzintézetek felsővezetői, döntéshozói, IT-igazgatói, adatbázisok tartalmi kérdéseivel foglalkozó szakemberei, az állami szektor képviselői lesznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés