Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szexi, 64 bites notebook a Voodoo PC-től

Dotkom

Szexi, 64 bites notebook a Voodoo PC-től

Az extravagáns noteszgépeiről (is) ismert gyártó is piacra hozta legújabb, Athlon 64 processzorra épülő hordozható számítógépét, mely többek között kinézetében is alaposan elüt(het) szerény társaitól.

3000+-os vagy 3200+-os AMD Athlon 64 – erre a vadonatúj processzorra alapul a Voodoo PC Envy m:855-ös noteszgépe. A CPU alá a Via K8T800-as lapkakészlete került, illetve a meggyőző grafikai teljesítmény előállításáért egy Ati Mobility Radeon 9600-as gondoskodik. Ez utóbbi egyébként 64 MB-nyi DDR SDRAM memóriával rendelkezik. Ha már videokártya; kijelzőjének mérete 15 col, s maximálisan SXGA+ (1400×1050 pixel) felbontásra képes. Operatív tárának mérete 512 vagy 1024 MB-nyi DDR SDRAM lehet.

Az egyértelműen játékgépnek titulált hordozható számítógép adattárolás terén is a maximumot nyújtja: a Hitachi Travelstar winchesterei közül egy lemezenként és percenként akár 7200 fordulatra is képes háttértár került a notebookba (40, 60, 80 GB-os kapacitással). Amennyiben mégis szűkösnek bizonyulna a hely, egy DVD-RW optikai meghajtó szolgál az adatok lementésére.

Négy darab 2.0-s USB porttal, egy IEEE 1394-es csatlakozóval is felszerelték, a szokásos kimeneteken kívül. Megtalálható benne egy integrált, 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes modem és egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló is. Akkumulátora ugyan 12 cellával rendelkezik, ennek ellenére üzemideje nem túl hosszú (ami ilyen processzor és merevlemez teljesítmény mellett nem is csoda): körülbelül 3 órát bír ki elektromos hálózatra való csatlakozás nélkül.

A színes külsőt a vásárló egyénileg alakíttathatja ki a hónap végétől, ekkor jelenik meg ugyanis a noteszgép. A Windows XP Home-mal előre telepített állapotban érkező eszköz, mint ahogyan azt már a cikk elején is említettük, kinézetében is egyedire ˝szabható˝ – nemcsak színében (ami a gyöngyfehértől kezdve a vörösön és a kéken át egészen feketéig választható [összesen nyolc szín]), hanem akár ˝tetoválás˝ tekintetében is (ezzel aztán igazán vad külsőt kölcsönözhetünk az Envy-nek, már amennyiben vágyunk ilyesmire). Az ára azonban igencsak borsosnak mondható: alapkiépítettséggel is több mint 3.150 dollárt kell érte kifizetni, de egy kis teljesítménytöbblet akár 3600 dollárig is felviheti az árat.

Fizikai paraméterek

Méret: 32,5×27,5×4,25 cm
Tömeg: 3,6 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés