Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC felvásárolja a Documentumot

Dotkom

Az EMC felvásárolja a Documentumot

Az információra koncentráló vezető cégek egyesülnek, hogy segítsenek az egyre nagyobb mennyiségű strukturálatlan tartalom kezelésének leegyszerűsítésében.

Az EMC Corporation és a Documentum Inc. hírül adta: végleges megállapodás született arról, hogy az EMC felvásárolja a Documentumot egy mintegy 1,7 millió dollárra rúgó részvénytranzakció keretében. A felvásárlás eredményeképpen az információra koncentráló két vezető cég egyesül, hogy ezután együttesen segítsék a teljes vállalatra kiterjedően az információ értékének maximalizálását.

A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti szoftverével megelőző szemlélettel kezelhető a strukturálatlan tartalom – az elektronikus dokumentumoktól, például a weboldalaktól és táblázatoktól kezdve egészen az orvosi feljegyzésekig vagy éppen az audio- és videotartalomig – és felhasználható az üzleti működés támogatására és a versenyelőny megszerzésére. Azáltal, hogy az intelligens tartalomkezelés egyesül az EMC piacvezető, nyílt adatvédelmi, tárolóeszköz- és információfelügyeleti szoftvereivel és piacvezető hálózati tárolóplatformjaival, hatékonyabban, értékének megfelelően elrendezhetővé válik a tartalom az információs infrastruktúrán belül.

A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti platformja a tartalomfelügyeleti és együttműködési szoftverek létező legátfogóbb moduláris csomagját kínálja, automatizált dokumentumkezeléssel, rekordkezeléssel, webtartalom-felügyelettel, a digitális vagyontárgyak felügyeletével, valamint együttműködési funkciókkal – mindezt egyetlen, integrált tartalomkezelő platformon és adattárban. A Documentum és az EMC sikeresen működnek együtt 2002 áprilisa óta – ekkor került bemutatásra az EMC Centera, a világ első tartalom szerint címzett tárolási (CAS) megoldása. A Documentum vállalati tartalomfelügyeleti szoftverplatformja azon 65 vezető alkalmazás egyike, amely integrálva van a Centera nyílt CAS platformjáal az EMC Developers Program keretében.

A megállapodás értelmében a Documentum részvényesei 2,175 EMC részvényt kapnak minden egyes Documentum részvényért. Az EMC részvényeinek 2003. október 13-i, 14.45 dolláros záró értékének megfelelően a tranzakció értéke mintegy 1,7 milliárd dollár, leszámítva a nettó készpénzt. A felvásárlásra vonatkoznak a szokásos lezárási feltételek, így például jóvá kell azt hagyniuk a Documentum részvényeseinek és a megfelelő hatóságoknak. A tranzakció várhatóan 2004 első negyedévében zárul le. A tranzakció várhatóan lényegesen nem fogja módosítani a 2004-es év egy részvényre eső nyereségét (EPS) és minimális növekedést jelenthet majd 2005-ben.

A felvásárlás befejeztével az EMC tervei szerint az EMC egy szoftverrészlegeként kívánja működtetni a Documentumot, a kaliforniai Pleasantonban, Dave DeWalt (a jelenlegi Documentum-vezérigazgató) irányításával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés