Connect with us

Hirdetés

technokrata

471 év börtön hackelésért és spammelésért

Dotkom

471 év börtön hackelésért és spammelésért

Az Egyesült Államokban egy sportrajongóra akár több száz év börtön és több mint 100 millió dolláros büntetés is várhat azért, mert a csapatának vesztes meccsét követő felindultságában olyat tett, amit nem lett volna szabad…

A baseball nemzeti sport az USA-ban, sokan fanatikus módon képesek kedvenc csapatuk minden egyes meccsére eljárni. Ennél azonban durvább dolgokat is megtesznek néha a drukkerek, amint azt az alábbi eset is példázza.

Allan Eric Carlsont az FBI tartóztatta le saját, Los Angeles-i otthonában. A 39 éves férfit azzal vádolják, hogy rendszerekbe tört be, bizalmas információkat szerzett meg, majd meghamisított e-mailcímekkel spamek sokaságát küldte szét. Carlson azonban nem eladni akart valamit, ˝csupán˝ elégedetlenségét kifejezni amiatt, hogy kedvenc baseball csapata, a Philadelphia Phillies kikapott.

A jelenleg 25 ezer dolláros óvadék fejében szabadlábon védekező férfi annyira kiborult az ominózus meccs eredménye után, hogy sportriporterek és sportújságok számára kéretlen e-mailek garmadáját zúdította – természetesen megpróbálván álcázni kilétét. A spamekben kritikus hangot ütött meg mind a csapat menedzsmentjével szemben, mind a média kapcsán.

Az (egyelőre) szabadlábon levő Carlsont bírói utasításra eltiltották az Internet használatától – ez azonban akár egy életre is szólhat. Michael Levy, egy philadelphiai ügyvéd szerint ugyanis akár 471 évnyi börtönbüntetést ki kiróhatnak az elővigyázatlan szurkolóra. Emellett az a 117,25 millió dolláros pénzbüntetés már nem is tűnik olyan nagynak, amit még szintén az amerikai férfi ˝nyakába varrhatnak˝…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés