Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlsúlyban a nagyobb kijelzős notebookok

Dotkom

Túlsúlyban a nagyobb kijelzős notebookok

Egyre több 15 colos képátlóval bíró hordozható számítógép kerül forgalomba, az idei negyedik negyedévre már az eladott noteszgépek több mint fele tartozik majd ebbe a kategóriába.

A tajvani notebookgyártók becslése szerint az év utolsó három hónapja a 15 colos LCD-vel bíró noteszgépek további előretörését hozza magával, a 14,1 colos kijelzővel rendelkezőkkel szemben. A lendület motorját az adja, hogy a 14,1 és a 15 colos panelek közötti árkülönbség egyre kevesebb; jelenleg körülbelül 10-15 dollár, de ez jövőre 10 dollár alá is eshet.

Az egyre inkább egy árba kerülő modellek közül pedig a felhasználók is a 15 colos kijelzővel felszerelteket favorizálják, így ennek népszerűsége szintén jótékony hatással van az eladásokra. Átlagosan öt noteszgépből egy készül már ˝csak˝ 14,1 colos LCD-vel, négy nagyobb kijelzőmérettel kerül eladásra. Az Acernél ennek aránya 3:7-hez, a 15 colos folyadékkristályos kijelzők javára, de például az elsősorban európai piacra koncentráló Uniwill Computer eladásainak 80-90 százalékát teszik ki ezen típusok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés