Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pentium M processzorral felszerelt Tábla PC a HP-től

Dotkom

Pentium M processzorral felszerelt Tábla PC a HP-től

A Hewlett-Packard még ősszel útjára bocsátja átalakított Tábla PC-jét.

A HP Compaq Tablet PC TC1100-as elnevezést kapott modell az Intel Centrino technológiájára támaszkodik (drágább változat esetén). Az olcsóbb típus lelke egy 800 MHz-es Celeron processzor, de lehetőség van egy 1 GHz-es Pentium M chippel is megvásárolni az eszközt. Ezzel a HP szakít a szintén 1 GHz-es frekvencián üzemelő Transmeta TM 5800-as CPU-val. A váltást a gyártó a teljesítménynöveléssel indokolta.

A Tábla PC-k egyébként 10,4 colos kijelzővel lesznek ellátva, operációs rendszer gyanánt pedig a Windows XP Tablet PC Edition változata kerül fel rájuk. Azt azonban, hogy mennyibe fognak kerülni, illetve, hogy pontosan mikor jelennek meg, egyelőre pontosan nem közölte a gyártó.

Alan Promisel, az IDC egyik elemzője szerint ugyan növekedni fognak az eladások ebben a szegmensben, de az alkalmazások tekintetében még mindig nagy hiányosságok mutatkoznak. Elsősorban ez, és a magas árak tartják távol a felhasználókat a mobil számítógépek ezen vállfajától. Jövőre egyébként hozzávetőleg félmillió Tábla PC talál majd gazdára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés