Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba Satellite P25 – DVD-zéshez fejlesztve

Dotkom

Toshiba Satellite P25 – DVD-zéshez fejlesztve

A távol-keleti gyártó bejelentette új, Windows XP Media Center operációs rendszerre alapuló két noteszgépét; másodikként a Satellite P25 S609-es kerül terítékre.

A noteszgép egy 3 GHz-es Pentium 4-es processzort tartalmaz, melyet 1 GB-nyi PC2100-as DDR SDRAM lát el adatokkal (két darab 512 MB-os modul képében). Szélesképernyős kijelzőjének átlója 14 col, mely maximálisan WXGA (1440×900 pixel) felbontást képes megjeleníteni. Az LCD-t egy Nvidia GeForce FX Go5200-as grafikus vezérlő ˝dolgoztatja meg˝, mely saját DDR memóriával (64 MB) rendelkezik. Ebből is látszik, hogy DVD filmek megtekintéséhez ideális paraméterekkel bír a Toshiba ezen notebookja.

80 GB-os kapacitással bíró, percenkénti 5400 fordulatra képes lemezekkel felszerelt háttértár került a noteszgépbe, amit egy DVD Multi drive egészít ki (ez CD-k és DVD-k (mínusz szabvány) írására és újraírására egyaránt képes). Integrált Wi-Fi csatlakozással is felszerelték, melynek révén a 802.11a/g szabványokat egyaránt támogatja a notebook.

4 darab 2.0-s USB porttal, egy IEEE 1394 és egy infravörös porttal, valamint egy integrált 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval és egy 56 Kbps-os modemmel is ellátták a Toshiba új hordozható számítógépét. Egy párhuzamos portot is lehet találni a csatlakozók között.

Szoftverek tekintetében (mint ahogy azt már a bevezetőben is említettük) egy Windows XP Media Center Edition 2004-es operációs rendszert kap a vásárló a notebookhoz. Az irodai munkák ellátását a Microsoft Works hivatott szolgálni, a médiák írását pedig a Drag´n drop CD+DVD szoftver valósítja meg. A noteszgép ára 2800 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés