Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: új adatkezelési kezdeményezés

Dotkom

HP: új adatkezelési kezdeményezés

Partner cégei által fejlesztett új technológiái és szolgáltatásai kibővítik a HP adatéletciklus-kezelési (ILM) kínálatát, és felgyorsítják az automatizált ILM megvalósítását.

A HP a tárolómegoldások és szerverek szállítói közül elsőként átfogó adatéletcikus-kezelési (Information Lifecycle Management, ILM) kezdeményezést dolgozott ki a különféle információk változó alkalmazási és üzleti szükségletekhez igazodó aktív menedzselésére.

A HP és partnerei által szállított, összehangolt ILM-megoldások segítségével a vállalatok adataikat jobban kézben tartva, gyorsabban képesek reagálni a változásokra, a végfelhasználók pedig pontosabban meg tudnak felelni a szigorú adatmegőrzési előírásoknak és ki tudják aknázni a referencia információkban rejlő előnyöket. A HP megoldásai biztosítják az ügyfelek számára a jelenlegi működéshez szükséges ILM-technológiákat és világos fejlesztési ütemtervvel támogatják az automatizált ILM jövőbeni megvalósítását.

A nagyvállalatok file-ok millióival dolgoznak. Ezek közül sok az üzleti adatok változásával párhuzamosan, folyamatosan módosul. Ráadásul a vállalati állományoknak különböző szintű üzleti és jogszabályi előírásoknak kell megfelelniük. A HP ILM-megoldásai által nyújtott rugalmasság és alkalmazkodó-készség lehetővé teszi, hogy a vállalat valamennyi adatára alkalmazza ezeket a követelményeket. A tökéletesen összehangolt üzleti és informatikai folyamatokkal rendelkező, adaptív nagyvállalatoknál az ILM-megoldások gondoskodnak arról, hogy a hirtelen környezeti változások ne hiúsítsák meg a vállalatirányítási célkitűzések megvalósítását.

A HP ILM-megoldásai sokféle tárolótechnológiát (lemezes, szalagos, optikai és szoftveres háttértárakat), szervereket és szolgáltatásokat tartalmaznak. A mai ILM-szükségleteket kielégítő biztonsági mentési és helyreállítási, adatreplikációs, e-mail és adatarchiválási, valamint adattisztítási szolgáltatások már jelenleg is szerepelnek a HP portfoliójában.

A HP nyílt ILM-partnerkapcsolati modellje a gyakorlatban a HP ILM-partnerprogramja közvetítésével valósul meg. A célzott ILM-megoldások integrálása révén kiküszöbölhető a több szállítóval folytatott együttműködésben rejlő zavar és bizonytalanság kockázata. A HP partnerstratégiája ráadásul a komplett megoldások kialakításának átfutási idejét is lerövidíti.

A HP partnerei és megcélzott ILM-ágazatai
A HP első lépésként az ILM-megoldások iránt élénken érdeklődő pénzügyi és egészségügyi ágazatot veszi célba. Az élettani kutatások gyorsan fejlődő piacát is ígéretes területként kezeli, és a későbbiekben az állami szektorba is be kíván törni ILM-megoldásaival.

Az ILM-partnerprogram keretében a HP az IXOS, a LEGATO és a Persist szakembereivel közösen igyekszik kielégíteni a pénzügyi szolgáltatócégek szükségleteit. A jogszabályi előírások betartását támogató e-mail archiválási megoldások fejlesztésében az Avamar, a CommVault, az IXOS, a KVS, a LEGATO, a Mirapoint és a Persist csapatával működik együtt. A CommVault és a QStar közreműködésével hierarchikus tárolófelügyeleti megoldásokat dolgoz ki. Az egészségügyben a HP az ágazat vezető szoftverszállítóival együtt munkálkodik a képarchiválási és kommunikációs rendszerek (Picture Archive and Communications Systems, PACS) valamint az egészségügyi információs rendszerek integrálásán.

A HP ILM-megoldásai három kihívást állítanak a középpontba:

  • Az adatmegőrzés felügyelete: lehetővé teszi a vállalatok számára az elektronikus dokumentumok megőrzésére vonatkozó számtalan hatósági előírás betartását
  • Adatkezelés: hozzásegíti a vállalatokat megnövekedett adatvolumenük aktív kezeléséhez – ezzel együtt hozzájárul szolgáltatási szintekkel kapcsolatos célkitűzéseik (teljesítmény, rendelkezésre állás, helyreállítási idő) megvalósításához és adatkezelési költségeik csökkentéséhez
  • Referencia-információk kezelése: üzleti értéket nyer ki a különböző elektronikus tartalmakból (például elektronikus levelek és Microsoft Office dokumentumok) – adatbányászatot folytat az archívumokban az igényelt piaci és ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) információk felkutatására

A HP megoldásai révén a vállalatok a jövőben még nagyobb üzleti értékhez és szélesebb funkcionalitáshoz juthatnak ILM-rendszerükből. A HP olyan adatkezelési architektúra kialakításán dolgozik, amely egységes kereteket biztosít a működési és a referenciaadatok kezeléséhez. A központi konzolon az adminisztrátorok egységesen állíthatják be a szolgáltatási adatminőséget és az adatokra vonatkozó szabályokat, így számos adatmozgatási műveletet automatizálhatnak (például a biztonsági másolatkészítést és a replikációt).

Tárolószoftverrel megvalósított adaptív felügyelet
Az adaptív felügyelet dinamikus kapcsolatot hoz létre a vállalat szükségletei és a kielégítésükre alkalmas technológiák között. Az IT-erőforrások szabályozásával stabilitást, az erőforrás-felhasználás optimalizálásával hatékonyságot, az erőforrások üzleti igényekhez igazodó, dinamikus újraelosztásával pedig rugalmas reagálókészséget biztosít a vállalat számára.

A HP ILM-megoldásai szervesen illeszkednek az integrált tárolófelügyeletre képes HP OpenView Storage Area Manager szoftverhez. Az Oracle és Microsoft Exchange szoftverekhez kapcsolódó tárolókapacitás új, központosított megjelenítésével szolgáltatott alkalmazásinformációknak köszönhetően a HP OpenView Storage Area Manager 3.1 minden eddiginél jobb adaptív felügyeleti képességekkel támogatja az ILM-folyamatokat, és fokozza az adminisztrátorok munkájának hatékonyságát.

Az ILM-rendszer részletes jelentései alapján a vállalat munkába állíthatja kihasználatlan kapacitásait, javíthatja a kihasználtság szintjét, és visszafoghatja az alkalmazásokhoz kapcsolódó kapacitás kezelési költségeit. A múltbeli trendeket és a jövőben várható növekedést felvázoló jelentésekre támaszkodva mindig a megfelelő időben hajthatja végre a kapacitásbővítéseket. Az alkalmazások, a felhasznált kapacitás és a kapcsolódó küszöbértékek grafikus leképezése révén folyamatosan nyomon követheti rendszere állapotát és kihasználtságát, így megvalósíthatja tároló-erőforrásainak közmű jellegű kezelését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés