Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Toshiba DVD-meghajtók – megnövelt puffer, multiformátum támogatás

Dotkom

Új Toshiba DVD-meghajtók – megnövelt puffer, multiformátum támogatás

A Toshiba új optikai meghajtókat jelentett be. A gyártó ezen modelleket a hordozható számítógépekbe szánja.

A Toshiba kaliforniai Irvine-ban székelő tárolóeszköz részlegének bejelentése szerint a notebookokba szánt optikai meghajtók a korábbiaknál nagyobb sebességgel képesek adatot rögzíteni a korongokra. Alkalmazásukkal tovább csökkenthető a noteszgépek vastagsága, illetve a redukált tömeg miatt az ilyen drive-okkal felszerelt hordozható számítógépek könnyebbek is lehetnek a korábbi meghajtókkal ellátottakhoz képest. Minderről Maciek Brzeski, a cég tárolóeszköz részlegének marketingigazgatója számolt be.

Kétféle eszközt indít egyszerre útnak a Toshiba. Az első DVD-k írására készült: az SD-R6112 típusszámú drive többféle DVD-formátumot támogat. A DVD-R-t kétszeres, a DVD-RW-t és a DVD-RAM-ot egyszeres, a CD-R-t tizenhatszoros, míg a CD-RW-t tízszeres sebességgel képes írni (ne feledjük, itt mobil számítógépekbe szánt meghajtóról van szó!). A második optikai drive (típusszámát tekintve az SD-R9012) nyolcszoros sebességgel tudja olvasni a DVD-ROM-okat, míg CD-írás tekintetében a másik eszköz paramétereivel megegyező teljesítményre képes.

Mindkét eszköz rendelkezik buffer underrun technológiával (ami megvédi az írási folyamatot a puffer kiürüléséből bekövetkező megszakadástól). A Toshiba most bejelentett meghajtóit 2 MB-os pufferrel látták el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés