Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: szigorú biztonsági tanúsítványok elsőként

Dotkom

Nokia: szigorú biztonsági tanúsítványok elsőként

A Nokia az első vállalat, amely szigorú biztonsági tanúsítványokat kapott a TETRA-ért.

A világon elsőként a 3-as fokozatú (class 3) titkosítás rendszerek közötti együttműködését igazoló tanúsítványát kapta a Nokia TETRA rendszere és három TETRA rádió, köztük a Nokia THR850 és a THR880. Ezt a mérföldkövet jelentő tanúsítványt a vállalat július végén több gyártó készülékén végzett tesztelés után kapta meg. Ez a tanúsítvány igazolja, hogy a Nokia TETRA technológia megfelel a kormányzati és készenléti rádiórendszerek által támasztott – a kommunikáció biztonságára vonatkozó – magas követelményeknek.

A 3-as fokozatú titkosítás a legerősebb titkosítási mechanizmus, amelyet az ETSI TETRA szabványai biztosítanak, lehetővé téve, hogy a TETRA technológia megfeleljen a professzionális rádió felhasználók nagyon szigorú igényeinek. Egyesíti a rádió terminálok hitelesítését – melyet a Nokia TETRA termékek 2000 óta támogatnak – a tartalom titkosításával, amelyet az automatikusan generált dinamikus rejtjelező kulcsok biztosítanak.

A Nokia TETRA rendszere a 3-as fokozatú titkosítás tekintetében már a nagy hálózati ügyfelek tetszését is elnyerte. Így ez az egyetlen megoldás, amely rendelkezik a hivatalos rendszerek közötti együttműködést igazoló bizonyítvánnyal valamint a fogyasztók bizalmával is.

Jelenleg a Nokia a 3-as fokozatú tikosítás funkciót számos különböző TETRA rádió terminál gyártóval teszteli, annak érdekében, hogy hivatalos rendszerek közötti együttműködést igazoló tanúsítványt a TETRA rádiók szélesebb körére is kiterjessze.

A Nokia TETRA rendszer szintén megkapta a rendszerek közötti együttműködését igazoló tanúsítványt a végponttól végpontig terjedő titkosításra, hiszen ki kell tudni szolgálni azokat a rádió felhasználókat, akiknek végponttól végpontig terjedő titkosításra van szükségük a hangkommunikáció területén.

A Nokia a TETRA hálózatok és terminálok világvezető szállítójaként igazolta, hogy egyedüli vállalatként képes olyan több kapcsolóközpontból álló TETRA hálózatok szállítására, melyekkel valamennyi TETRA szolgáltatást egységesen, országszerte tudja biztosítani. A speciális funkciók között elsőrangú kommunikációs biztonság, gyors csoportos hívás, kifinomult vészhívási funkció, elsőbbséget élvező hívások felismerése, valamint fejlett üzenetküldő- és adatkommunikációs, köztük csomagkapcsolt adatszolgáltatások találhatók meg. A Nokia TETRA megoldások nyílt interfészei biztosítják a bevetésirányítási központokhoz kapcsolódás lehetőségét. A jelenlegi és jövőbeli ügyfelek számára a Nokia továbbra is folytatja a TETRA rádiótechnológiai beruházásait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés