Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország és az Internet-biztonság

Dotkom

Magyarország és az Internet-biztonság

Együttműködési megállapodást kötöttek azok a magyarországi szervezetek, melyek talán a legtöbbet tehetnek az Internet magyar szegletének biztonságosságáért.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja és a Hírközlési Felügyelet (HíF).A szervezetek közösen kívánják támogatni a magyarországi Internet biztonságosságát növelő kezdeményezéseket.

Az együttműködés elsődleges céljaként határozták meg az összehangolt tevékenységet – az aláírók szerint ugyanis az Internet-használat, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés terjedésének egyik jelentős gátja az, hogy a Világháló biztonsága nincs a felhasználók által igényelt szinten. A megállapodást létrehozó felek úgy vélik: az Internet csak akkor lesz biztonságosabb, ha az összes érintett szereplő tesz érte.

A közlemény szerint egyébként az utóbbi években folyamatosan nőtt az Internet-szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok száma: 2003 első negyedévében 123 Internet-használattal kapcsolatos bejelentés érkezett a HíF területi hivatalának irodáiba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés