Connect with us

Hirdetés

technokrata

A csúcstechnika hoz profitot

Dotkom

A csúcstechnika hoz profitot

A mobiltelefonoknak és a folyadékkristályos képernyőknek köszönhetően nőtt a Sharp profitja.

A fényképezőgépes mobiltelefonok úttörő gyártója, a japán Sharp Corporation 14,05 milliárd jenes (117,6 millió dollár) csoportszintű tiszta nyereséget jelentett üzleti évének júniussal végződött első negyedéről. Az eredmények 13,5 százalékkal haladják meg egy évvel korábbi adatokat.

A negyedéves eredményjavulást a mobiltelefonok és a folyadékkristályos képernyők nagy keresletével indokolták. Nem csoda, hiszen a brit Vodafone japán leányvállalata, a J-Phone már három éve, azaz 2000. novembere óta értékesíti mobiltelefonjait Sharp fényképezőgéppel fölszerelve, emellett a Sharp a folyadékkristályos képernyők legnagyobb gyártója Japánban.

A folyadékkristályos képernyők viszonylag kicsi, de dinamikusan bővülő piacán a Sharp nemrég 50% feletti részesedéssel rendelkezett, míg a koreai székhelyű LG Philips és a Samsung Electronics – a világ legnagyobb LCD-gyártói – a notebookok és asztali PC-k síkképernyős piacán osztozkodtak. Ám a Sharp újabban a jóval fejlettebb gyártástechnológiát igénylő televízió- és mobiltelefon képernyőkre helyezte át profiljának súlypontját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés