Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javítás a Cisco sérülékenységre

Dotkom

Javítás a Cisco sérülékenységre

A Cisco Systems kiadta az Aironet 1100 sorozatú vezetékmentes Internet-hozzáférési pontjaiban felfedezett biztonsági rést javító patch-et.

A klasszikus nyers erő (brute force) alkalmazásával képes egy támadó account nevek birtokába jutni; illetve akár le is fagyaszthatja a rosszindulatú behatoló a hozzáférési pontot, ezzel pedig leállíthatja a vezetékmentes hozzáférési zóna működését – jelent meg a Vigilante IT-biztonsággal foglalkozó portálon. Mindkettő sérülékenység a Cisco ˝bűne˝.

A cég képviselőinek jelentése szerint nem jelentettek egyetlen olyan esetet sem, amelyben egy hozzáférési pont a felfedezett hibák miatt került volna kiszolgáltatott helyzetbe. A közel száz méteres hatósugárral bíró Aironet 1100 Wi-Fi hozzáférési pont elsősorban a nagyobb vállalatok által kedvelt eszköz, amit indokolhat relatív magas ára (600 dollár) is.

A Cisco minden érintettet igyekszik értesíteni a történtekről, javasolva az elkészített javítás alkalmazását. Ez egyébként két héten belül a második komoly hiba, ami az amerikai hálózati eszközöket fejlesztő és gyártó cég termékeit érinti.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés