Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előtérben a nagyobb kijelzős noteszgépek

Dotkom

Előtérben a nagyobb kijelzős noteszgépek

A Dell a noteszgépek kijelzőinek méretét tekintve a nagyobb mérettel bíró típusokat fogja preferálni.

Tajvani források – az amerikai céggel szerződésben álló gyártók – szerint a Dell a jelenleg favoritnak tartott 14,1 colos LCD-vel szállított noteszgépek helyett az üzleti szegmensben inkább az eggyel nagyobb kategóriába tartozó, 15 colos kijelzővel bíró változatokat fogja alkalmazni. Ez a folyamat először 2004 elején fogja széles körben éreztetni a hatását.

Jelenleg a 14,1 colos modelleket alkalmazzák leggyakrabban az üzleti notebookok piacán. A helyi cégek felmérése szerint a 14,1 és a 15 colos LCD-vel bíró noteszgépek aránya napjainkban az előbbi javára dől: minden tíz hordozható, üzleti életbe szánt számítógépből 6-7 darab a kisebb kijelzővel van felszerelve. A Dell lépése – ha sikeresnek bizonyul – jelentős változást is hozhat a panelgyártás iparágában, hiszen a tajvani gyártók kénytelenek lesznek alkalmazkodni a Dell (majd versenytársai) által támasztott igényekhez.

Jelenleg körülbelül 15-20 dolláros különbség van a 14,1 és a 15 colos LCD-k előállítási költsége között, ám a Dell szerint ezt a jövő év elejére már tíz dollár alá lehet szorítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés