Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun Microsystems Inc.: éves és negyedik negyedévi eredmények

Dotkom

Sun Microsystems Inc.: éves és negyedik negyedévi eredmények

A Sun Microsystems Inc. csekély nyereségről adott számot az elmúlt pénzügyi évének utolsó negyedévében és ismertette éves eredményeit.

A Sun Microsystems Inc. bejelentette a 2003. június 31-én véget ért pénzügyi évének és annak negyedik negyedévének eredményeit.

A negyedik negyedévben az árbevétel 2,982 milliárd dollár volt, 13 százalékkal kevesebb a 2002-es pénzügyi év negyedik negyedévének 3,42 milliárd dollárjánál. A negyedik negyedév nettó nyeresége 12 millió dollár volt, az előző év 61 millió dolláros negyedik negyedévi profitjához képest.

Ami a teljes 2002-es pénzügyi évet illeti, a Sun összesen 11,434 milliárd dollár bevételről számolt be, ami 8,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 12,496 milliárd dolláros bevételtől. A 2002-es pénzügyi év nettó vesztesége 2,378 milliárd dollár volt, az egy részvényre eső nettó veszteség pedig 0,75 dollár. A 2003. pénzügyi év nettó vesztesége egy egyszeri 2,125 milliárd dolláros, befektetésekből származó, nem készpénzben megjelent költséget is tartalmaz.

Steve McGowan, a Sun elnökhelyettese és pénzügyi igazgatója az alábbiakat mondta: „Elégedettek vagyunk, hogy a cég működése 1 milliárd dollár eredményt hozott az elmúlt pénzügyi évben és a készpénz állományunkat (-és rövid lejáratú követeléseinket) 5,7 milliárd dollárra rúgó pozitívummal zártuk. Az év során a működésből származó bruttó profitunk 4%-kal emelkedett, miközben megtartottuk a csaknem 2 milliárd dollárra rugó K+F kiadásokat.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés