Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SBS rekordidő alatt telepítette Norvégia eddigi legnagyobb-IT projektjét

Dotkom

Az SBS rekordidő alatt telepítette Norvégia eddigi legnagyobb-IT projektjét

A rendszer, amely az eddigi legnagyobb megvalósult IT-projekt az országban, 20.000 munkaállomást, 230 hálózatot és 350 szervert foglal magába közel 200 telephelyen. A beruházás értéke 190 millió euró.

A Siemens IT-szolgáltató ágazata, a Siemens Business Services (SBS; Nyugat-Európa vezető e-kormányzati szolgáltatója) a norvég hadsereg számára alig 18 hónap alatt egy homogén IT rendszert telepített, amelyet üzemeltetni is fog.

A rendszer, amely az eddigi legnagyobb megvalósult IT-projekt az országban, 20.000 munkaállomást, 230 hálózatot és 350 szervert foglal magába közel 200 telephelyen. A megrendelés összértéke több mint 190 millió euró.

Az alkalmazás (megoldás) segítségével a csökken a hadsereg IT üzemeltetésre fordított kiadása és nő a szervezet hatékonysága.

Korábban az egyes fegyvernemek (szárazföldi, tengeri, légi) és az adminisztráció egymással nem kompatíbilis IT rendszereket használtak. Az SBS összehangolta ezeket a megoldásokat, és kifejlesztett egy megbízható és könnyen hozzáférhető IT- és kommunikációs rendszert a hadsereg számára.

A szolgáltatás a következőket tartalmazza: egy Microsoft-alapú kliens/szerver megoldás kivitelezése, a teljes IT infrastruktúra beszerzése és terítése, a felhasználói profilok bevezetése és a rendszerben résztvevők hitelesítése, valamint egy megbízható tűzfalas hálózat létrehozása.

Az SBS legalább öt évig üzemelteti majd a teljes IT infrastruktúrát és a szoftver egyes részeit, valamint a központi helpdesket a felhasználók támogatására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés