Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hódít a digitális tartalom a hagyományos megoldások helyett

Dotkom

Hódít a digitális tartalom a hagyományos megoldások helyett

Válságban a világ vezető nyomdagép-gyártója.

Idén sem lesz nyereséges a világ legnagyobb nyomdagép-gyártója – a Heidelberger Druck. A német cég, miután tavaly történetében először veszteséget produkált, idén is legfeljebb nullszaldóra számít.

Az áprilisban kezdődött pénzügyi évben az eladások akár 10 százalékos visszaesése is elképzelhető, a kiadóvállalatok és a nyomdák megrendeléseinek csökkenése miatt. Míg tavaly áprilisban és májusban 767 millió euró megrendelést regisztráltak, idén ugyanebben a két hónapban mindösszesen 486 millió eurónyit.

A vállalat papírjainak árfolyama az elmúlt egy évben 43,80 és 13,00 euró között változott.

A digitális tartalom megjelenése már nemcsak a könyvüzletágakat sújtja, hanem elérte a nyomdaipart is. Nemrégiben a világot mindenfajta papír, fénykép, változatos dokumentum és éppenséggel fizikai, testi minta alkotta, mígnem az Internet korában temérdek új technológia jelent meg, így a papíralapú információ némileg feleslegessé, és egyik helyről a másikra való szállítása időigényes folyamattá vált. Ennek a folyamatnak a része, hogy a legtöbb vállalat próbál megszabadulni könyvüzletágától, emellett a nyomdai alkatrész- és kellékanyag-gyártók is csökkenő keresletről számolnak be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés