Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Cesky Telecom végül megszerzi az Eurotel irányítását

Dotkom

A Cesky Telecom végül megszerzi az Eurotel irányítását

A Cesky Telecom távközlési vállalat nemrég megállapodott az Eurotel másik két szakmai befektetőjével, hogy megvásárolja tőlük a cseh Eurotel mobilszolgáltatóban lévő 49 százalékos részesedésüket. Már azt is tudni, hogy miből.

Mintegy 850 millió eurós hitelt akar felvenni a Cesky Telecom az 51 százalékban már birtokolt Eurotel mobil szolgáltató teljes megszerzéséhez. A már jó ideje napirenden lévő ügylet idén a legnagyobb felvásárlás lenne Közép-Európában.

A Cesky Telecom ajánlatokat kért különböző konstrukciókra, köztük egy olyan hitelre is, amelyet kötvényként újrafinanszíroznának a nemzetközi piacokon.

Néhány hete a Cesky elnöke azt közölte, hogy a konszern 4-5 éves lejáratú hitelt szeretne.
A Cesky Telecom még június elején állapodott meg a kisebbségi tulajdonosokkal, az AT and T Wireless és a Verizon Communications céggel, hogy átveszi tőlük a cseh Eurotel mobilszolgáltatóban lévő 49 százalékos részesedésüket.

A Cesky Telecom abban a furcsa helyzetben van, hogy ugyan 51 százalékot birtokol az Eurotelben, de nincs szavazati joga. A többi 49 százalékon eddig egyenlő arányban osztozott az amerikai Verizon Communications Atlantic Westkonzorcium és az AT and T Wireless.

Az Eurotel piacvezető cseh mobilszolgáltató, 3,95 millió ügyfelével, az egyik legnyereségesebb távközlési szolgáltató az EU-ba tartó országok távközlési vállalatai közül. Tavaly 28,8 milliárd koronás bevételt mellett 6,27 milliárdos adózás utáni nyereséget ért el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés