Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zöldhasú a sárga oldalakért

Dotkom

Zöldhasú a sárga oldalakért

Öt milliárd plusz bevétel a Telecom Itáliánál.

A Telecom Italia bejelentette, hogy eladja szakmai telefonkönyvekkel foglalkozó vállalkozásának, a Sárga Oldalaknak többségi részesedését négy befektetési cégnek. A tranzakció értéke összesen 5,6 milliárd euró.

Az ügylet jelentősége abban áll, hogy a Telecom Italia jócskán apaszthatja vele rendkívül magas, a 40 milliárd eurót is meghaladó adósságát. A hírügynökségek jelentése szerint ezzel az eddigi legnagyobb magántőkés európai értékforgalmi társasági beruházásra kerül sor.

A befektetők három milliárd eurót fizetnek a Seat Pagine Gialle közel 62 százalékos pakettjéért, valamint ígéretet tettek a fennmaradó rész megvételére. Mindennek tetejében még 708 millió eurót is átvállaltak a kiadóvállalat adósságából.

Az olasz akció jól illeszkedik abba a nemzetközi trendbe, melynek során már számos telefontársaság megvált szakmai telefonkönyv-kiadási részlegétől. Az ez idáig megtörtént norvég, brit, kanadai, valamint amerikai ügyletek összértékét több mint 13 milliárd euróra becslik. Legutóbb az amerikai Verizon vált meg hat európai szakmai telefonkönyves vállalkozásától, aminek értékét azonban nem hozták nyilvánosságra. A német Deutsche Telekom jelenleg készül “sárga oldalainak” értékesítésére, az olasz távközlési óriáshoz hasonlóan ugyancsak adósságcsökkentési céllal.

Az eladás híre nem befolyásolta jelentősen a Telecom Italia részvényeinek árfolyamát a milánói tőzsdén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés