Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépülő spanyol távközlés

Dotkom

Leépülő spanyol távközlés

Idén 4.500 alkalmazottjától válik meg a Telefónica.

Egy hatékonyságnövelő program keretében három év alatt 14 ezerrel csökkentené alkalmazottai számát a spanyol Telefónica távközlési konszern.

Telefónicánál az a hír járja, hogy rövidesen megkezdődnek a tárgyalások, amelyeken a konszern az önkéntes távozásokkal, illetve az idő előtti nyugdíjazásokkal kapcsolatban tesz ajánlatot. A cég szóvivője spekulációnak nevezte a szakszervezetek híresztelését.

A spanyol távközlési cégnek Spanyolországban 45 ezer, világszerte mintegy 150 ezer alkalmazottja van. Idei első negyedéves profitja a leányvállalatok jó eredményeinek és az alacsonyabb rendkívüli kötelezettségeknek köszönhetően nőtt, bár a társaság bevételei elmaradtak az elemzői várakozásoktól. Ezzel a spanyol vállalat hasonló életpályán van, mint a legtöbb egykori távközlési monopólium: növekvő hatékonyság, csökkenő bevételek.

A cég tiszta profitja a vártnál magasabb, 534 millió euró volt; szemben az egy évvel korábbi 121 millió euróval. Az árbevétel ezzel párhuzamosan 13 százalékkal 6,46 milliárd euróra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés