Connect with us

technokrata

Stabilabb és halkabb működésű merevlemezek a Seagate-től

Dotkom

Stabilabb és halkabb működésű merevlemezek a Seagate-től

A merevlemez-gyártó Seagate új sorozatú, notebookokba szánt merevlemezeket jelentett be, melyek a gyártó szerint stabilabb működést ígérnek megnövelt kapacitású lemezeik révén.

Két modellt indított útjára a Seagate: egy 20 és egy 40 GB-os kapacitással bíró típust. A Momentus névre keresztelt meghajtók ezen tárolóhelyet úgy biztosítják, hogy minden egyes winchesterbe csak egy lemez került – a gyártó szerint ezzel biztonságosabbá vált a működés a legtöbb modellhez képest, ami több lemezt tartalmaz még ekkora kapacitások esetén is.

Mindkét meghajtó lemeze percenként 5400 fordulatot képes megtenni, s mindkettőben 2 MB-nyi puffer található. A Seagate azonban lehetővé teszi vásárlói számára, hogy 8 MB-os pufferrel rendelkező modelleket is megvehessenek – ez a gyártó szerint körülbelül 15 százalékos teljesítménynövekedést jelent. Új képesség a QuietStep elnevezésű technológia, amely révén a merevlemezek kisebb zajjal működnek korábbi társaikhoz képest.

Mark Walker, a Seagate termékmenedzsere szerint a noteszgépekbe szánt merevlemezek piaca dinamikusan növekszik, jóval gyorsabban, mint bármelyik másik szegmens. Ezt bizonyítandó, a gyártó szerint már megállapodást kötöttek a Hewlett-Packarddal, és az Acerrel is folynak tárgyalások az új sorozat felhasználásáról. Ugyanakkor az IBM merevlemez részlegével erősítő Hitachi, a Toshiba és a Fujitsu kemény konkurenciát támasztanak a Seagate számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés