Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs Bluetooth-t a notebookokba!

Dotkom

Újgenerációs Bluetooth-t a notebookokba!

Egy Amszterdamban tartott Bluetooth konferencián jelentették be a harmadik generációs Bluetooth megoldást, a BlueCore3-at.

A chipgyártó CSR bejelentette harmadikgenerációs Bluetooth szilícium lapkáit, melyek a BlueCore3 nevet kapták. Az alig 25 mm2-es felülettel rendelkező chip nagyobb darabszám vásárlása esetén 5 dollárnál is kevesebbe kerül. Az alacsony áron kívül azonban más előnyei is vannak az új fejlesztésnek: implementálásra került ugyanis a Bluetooth szabvány legutolsó változata, az 1.2-es verzió. További pozitívum, hogy elődeihez képest még energiatakarékosabb.

Ugyan a CSR nem rendelkezik saját gyártósorral – a tajvani TMSC-vel van szerződésben -, mégis képes volt két prototípust is prezentálni a jövő termékeiből. Az egyiket Phongle névre keresztelték (a phone és a dongle angol szavak összevonásából), a másik pedig a Plug & Go nevet kapta. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy egy Bluetooth-os billentyűzetről is elindítható legyen egy PC, sőt, még annak BIOS-ában is lehet módosítást végezni a kékfogas eszközzel (korábban ugyanis a Bluetooth-os billentyűzetek mindaddig használhatatlanok voltak, amíg az operációs rendszer fel nem állt).

A CSR szerint 54 százalékos részesedéssel rendelkezik az összes jóváhagyott Bluetooth termékek által alkotott piacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés