Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kazaa – komoly biztonsági hibára bukkantak

Dotkom

Kazaa – komoly biztonsági hibára bukkantak

A file-cserélő szoftver használók népes táborát érinti a hiba, melyet nemrég fedeztek fel. A patch telepítése mindenki számára ajánlott – figyelmeztetnek a fejlesztők.

A Fasttrack hálózatot két peer to peer file-cserélő használja: a Kazaa és a (kevésbé ismert) iMesh. Ezen szoftverek felhasználói érintettek abban a biztonsági hibában, melyre nemrég bukkantak rá. A sérülékenység ugyanis abban a programban található, mely a Fasttracket üzemelteti. A hálózat alkotói (Joltid) eredetileg nem tartották komolynak a sérülékenységet, ám azóta megmásították véleményét, s elkészült a javítás.

Nem csoda, hogy a Kazaa azonnal kiadta a patch-et, s figyelmeztette szoftverének felhasználóit, hogy telepítsék azt minél hamarabb: a hiba révén ugyanis a támadó képes átvenni a hatalmat a Fasttrack úgynevezett szupernode-jai felett (vagy rendszerösszeomlást idézhet elő). A file-cserélő szoftvert használók pedig ezekhez kapcsolódnak.

Random Nut névre hallgató internetező küldte el a hibát a Joltid számára, majd pedig várt, hogy megjelenjen a javítás. A sérülékenység kihasználásának eljárását nem publikálta a nyilvánosságnak, mert nem akarta, hogy egy tréfás kedvű fiatal leállítsa a Fasttracket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés