Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem adja el a Matávot a Deutsche Telekom

Dotkom

Nem adja el a Matávot a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom kizárt, hogy eladna a Matávból vagy a T-Online Internet-szolgáltatóból.

A Deutsche Telekomnak majdnem két éve most először volt negyedéves nyeresége. Az eredmény mintegy 853 millió euró, szemben a tavalyi első negyedben 1,8 milliárd euró nettó veszteséggel. Az elemzők egyébként most is veszteséget vártak, átlagosan 487 millió eurót.

A nyereség az egyszeri tételek nélkül 100 millió euró volt, az egy évvel korábbi 1,4 milliárd euró nettó veszteség helyett. Minden jel szerint a vállalat a vártnál gyorsabban tért vissza a profithoz, amiben szerepe lehetett a kábeltévérészleg márciusi teljes eladásának.

A működésre legjellemzőbb pénzforgalmi többlet (EBITDA) 4,9 milliárd euró volt a német távközlési vállalatnál, amely a legnagyobb Európában. 29,7 százalékkal több az egy évvel korábbi 3,8 milliárdnál, egyszeri tételekkel együtt pedig 4,5 milliárd euró a tavalyi első negyedévi 3,8 milliárd után. Az EBITDA-kulcs minden fő csoportban nőtt. A forgalom 12,8 milliárdról 6,6 százalékkal 13,6 milliárd euróra emelkedett.

Az első negyedévre a nettó adósság 56,3 milliárd euró lett, a tavaly év végi 61,1 milliárd után. A német távközlési vállalat azt ígéri, ez év végére 50 milliárd euróra csökkenteni adósságát. Karl-Gerhard Eick pénzügyi igazgató csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az adósságot további vagyonértékesítéssel akarják csökkenteni, főleg ingatlanok kerülnek rövidesen sorra. A Deutsche Telekom pénzügyi igazgatója viszont – korábbi híresztelésekkel szemben – kizárta, hogy eladnának a Matávból vagy a T-Online Internet-szolgáltatóból: – Ilyen elképzelés nincs – mondta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés