Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabotázs: szoftveres támadást indítanak a kiadók az MP3 csere ellen

Dotkom

Szabotázs: szoftveres támadást indítanak a kiadók az MP3 csere ellen

A nagy kiadók némelyike keményebb fellépést fontolgat: kisebb szoftvercégeket bíznak meg azzal, hogy létrehozzanak olyan programokat, amelyek megkeseríthetik a(z illegálisan) zenét cserélők életét.

Szabotázs – leginkább ez a szó illik arra, amire a kiadók készülnek (meg arra is, hogy az áramszolgáltató rendetlenkedése miatt már másodszor készül el a cikk – igaz, ez valószínűleg nem a kiadók műve). A nagyobb zeneforgalmazók ugyanis bekeményítenek – áll a The New York Times jelentésében. A rangos újságban megjelent cikk szerint ugyanis hamarosan furcsa jelenségeket tapasztalhatnak az MP3 cserélgetők: lelassulhat, vagy akár meg is szakadhat az Internet-kapcsolat, vagy egyre több olyan file-t tölthetnek le, mely csak a nevében az, ami (tartalomra viszont nem).

Sok dolgot meg lehet tenni a felhasználókkal, létezik néhány igen mocskos eljárás is – mondta Marc Morgenstern, aki annak az Overpeer nevű cégnek a vezérigazgatója, amely már kapott a nagyobb médiacégektől támogatást. Ezek között szerepelhet például olyan trójai programnak az áldozat számítógépére való juttatása, mely legális zeneletöltést tartalmazó oldalakra irányíthatja – ennél azonban durvább dolgokkal is össze lehet majd ˝futni˝.

Ez a lépés egyértelműen az eddigi legagresszívebb tett azóta, amióta az iparág komolyan elkezdett foglalkozni az éves szinten 4 milliárd dollár bevételkiesést okozó ˝problémával˝. A kiadók számára vélhetően az jelentette erőfeszítéseik utolsó kudarcát, amikor egy Los Angeles-i bíróság kimondta: a file-cserélő szolgáltatások – az egyénekkel ellentétben – nem büntethetők.

Az öt legnagyobb kiadó – a Vivendi féle Universal Music Group, az AOL Time Warner féle Warner Music Group, a Sony Music Entertainment, a Bertelsmann BMG-je és az EMI Group – mindegyike rendelkezik kalózkodás-ellenes projektekkel. Ezt el is ismerik maguk az érintettek is, ám egyikük sem szolgáltat részleteket. Mindenesetre ha valami rendellenesség történne online zeneletöltés közben, már nem csak vírusra gyanakodhatunk…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés