Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 2003. pénzügyi évet rekordbevétellel zárta a Symantec

Dotkom

A 2003. pénzügyi évet rekordbevétellel zárta a Symantec

A negyedév bevétele az előző évihez képest 26%-kal nőtt.

A Symantec Corp. az internetes biztonságtechnika élenjáró vállalata nyilvánosságra hozta a negyedik pénzügyi negyedév, valamint a 2003. március 28-án véget ért pénzügyi év eredményét. A Symantec 390 millió USD-t könyvelt el erre az időszakra, amely az előző év azonos negyedévének 311 milliójához képest 26 százalékos növekedést jelent. A 2003. pénzügyi év összbevétele 1,407 milliárd dollár volt, a növekedés a 2002. pénzügyi év 1,071 milliárd dollárjához képest 31 százalék.

A GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény alapján a nettó bevétel a negyedik pénzügyi negyedévben 68 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 5 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,41 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 0,03 dollár volt. A 2003. pénzügyi év nettó jövedelme 248 millió dollár volt, míg a 2002. pénzügyi évben 28 millió dollár nettó veszteséget ért el a vállalat. Ez részvényenként 1,54 dolláros nyereséget jelent, szemben a 2002. pénzügyi év részvényenkénti nettó 0,20 dolláros veszteségével.

A nem GAAP szerinti eredmény azt mutatta, hogy a nem GAAP szerinti nettó bevétel a negyedik pénzügyi negyedévben 78 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 65 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,47 dollár, ez az egy évvel ezelőtti negyedévben 0,41 dollár volt. A 2003. pénzügyi év nem GAAP szerinti nettó jövedelme 280 millió dollár, a 2002. pénzügyi évben ez 201 millió dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 1,72 dollár, ez a 2002. pénzügyi évben 1,30 dollár volt.

A jövedelem összetevői
A negyedév során a Symantec világméretű vállalatvédelmi üzletága az előző év azonos negyedévéhez képest 32 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 41 százalékát képviseli. A Symantec lakossági üzletága 32 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 43 százalékát képviseli.
A külföldről származó bevételek az összes bevétel 51 százalékát tették ki a negyedik negyedévben, és a múlt év azonos negyedévéhez képest 28 százalékkal növekedtek. Az európai, a közel-keleti és az afrikai eladások éves növekedése áll az élen 36 százalékkal, míg az egyesült államokbeli növekedés 23 százalékos.

A negyedév kiemelkedő eseményei
• A Symantec a negyedév folyamán 152, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 28 értéke meghaladta a 300.000 dollárt, további 9 pedig az 1 millió dollárt. A Symantec olyan nagy vevőkkel, mint a United States Department of Treasury and Department of State (az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma és Külügyminisztériuma), a New York State Office Of Cyber Security and Critical Infrastructure Coordination (New York Állam Informatikavédelmi és Létfontosságú Infrastruktúra Koordinációs Hivatala), a General Dynamics, a védelmi rendszerek és a polgári szállítás terén piacvezető cég, a Tribune Company, az Egyesült Államok egyik vezető, az amerikai háztartások 80 százalékát műsorszórással, kiadványokon és az Interneten keresztül elérő médiatársasága, a Maytag Corporation, vezető háztartási és kereskedelmi gépgyártója, a CNF Inc., kereskedelmi és ipari fogyasztók beszállítói lánc szolgáltatója, a Sealed Air, a világ egyik vezető élelmiszer-, védő és különleges csomagolóanyag-, valamint csomagolórendszer-gyártó cége, a Belgacom, Belgium vezető távközlési szolgáltatója, az MG Technologies, Németország nemzetközi piacon is tevékenységet folytató gépészeti és vegyipari technológiai konszernje és a Unipol olasz biztosító, kötött új vagy kibővített szerződést.

• Az iparág első, világméretű korai riasztórendszere a negyedév során megjelent Symantec DeepSight Threat Management System 4.0. Ez az egyedülálló, korai riasztórendszer kellő időben ad átfogó, „madártávlati” áttekintést a cégeknek a világ internetes támadásairól. Gyors elemzései és ellenintézkedései védenek a rosszindulatú veszélyeztetők ellen. A rendszer a világ legkiterjedtebb adathálózatán a Symantec több mint 180 országban levő 19 ezernél több partnerétől gyűjt adatokat.

• A Symantec megjelentette a többrétegű szemétlevél-elhárító megoldás és a díjnyertes víruselhárító kombinációjából álló, integrált levelezésvédelmi terméksorának első darabját. A Symantec AntiVirus for SMTP Gateways 3.1 által a vállalatok egyetlen megoldással alakíthatják át internetes e-mail-átjáróikat az egyre gyakoribb kéretlen levelek és a rosszindulatú programok támadása elleni első számú védvonallá.

• Megjelent a „Jelentés az internetes veszélyekről” című tanulmány, amely a számítógépes védelmi tevékenység legátfogóbb elemzését tartalmazza. A jelentés a hálózatról eredő támadásokat, a sérülékenységek feltárását és a rosszindulatú programokat öleli fel.

• A Symantec kibővítette a T-Online-nal, Európa egyik legnagyobb Internet-szolgáltatójával közös termékkínálatát. Így ennek most már a hackerek és a netes behatolások elleni védelem is része. A T-Online 10 milliónyi európai felhasználója havi előfizetési díj fejében így a Norton AntiVirus és a Norton Personal Firewall által nyújtott páratlan védelemből is részesülhet.

Díjak
A Symantec termékei az alábbi díjakat kapták az elmúlt negyedév során a szaksajtótól:

• A CRN rangos Channel Champion-díjai a behatolásérzékelő, tűzfal és víruselhárító megoldásokért.
•A CRN-től a szoftveres tűzfal kategóriában „Az év terméke” díjat kapta a Symantec Enterprise Firewall.
•A PC Magazine a Norton Internet Security 2003-at a „2002 legjobbjai” listán említi.
•A Virus Bulletin tizenkilencedszer ítélte oda a VB 100% díjat a Symantec AntiVirus-nak.
•A CNET News.com a Norton AntiVirus-t, a Norton Internet Security-t és a Norton Personal Firewall-t az Editor’s Top Software listán jegyzi.
•Az SC Magazine a Norton Internet Security-nek, a Symantec Enterprise Security Manager-nek és a pcANYWHERE-nek az „Ajánlott” díjat adja.
•Az SC Magazine a Symantec Enterprise Security Manager-nek, a Symantec Client Security-nek és a Symantec Gateway Security-nek Readers Trust Award-ot (az olvasók bizalmában díj) ad.
•A PC World éves segédprogram-útmutatójában legjobb segédprogramként sorolja a Norton AntiVirus-t, a Norton SystemWorks-öt, és a Norton Internet Security-t.
•A Computer Shopper olvasói a Norton SystemWorks-öt 2002 legjobb szoftverévé választották. A termék megkapta a Reader’s Picks (az olvasók választották) díjat.

Üzleti kilátások
A cég vezetése a következő előzetes útmutatást adja a 2003. július 4-ig tartó 2004. évi első pénzügyi negyedévre:
• A bevétel 370 és 390 millió dollár között várható.
• A GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség a várható bevétel középértékénél 0,34 dollár.
• A nem GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség a várható bevétel középértékénél 0,38 dollár.

A cég vezetése a következő előzetes útmutatást adja a 2004. április 2-ig tartó 2004. pénzügyi évre:
• A várható bevétel 1,65 milliárd dollár körül alakul.
• A GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség az említett bevétel-előrejelzésre 1,75 dollár.
• A nem GAAP szerinti, részvényenként várható nyereség az említett bevétel-előrejelzésre 1,88 dollár.

A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség nem tartalmazza a felvásárlásokból származó nem tárgyi eszközök adózás előtti leírását, amely a 2003. július 4-ig tartó negyedév esetében 9 millió dollár, a 2004. április 2-án véget érő pénzügyi év esetében pedig 34 millió dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés