Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Network Associates százmillió dollárért felvásárolta az IntruVertet

Dotkom

A Network Associates százmillió dollárért felvásárolta az IntruVertet

A behatolás-észlelő technológia valósidejű védelmet ígér a hálózati fenyegetések ellen.

A hálózatbiztonsági megoldások piacvezetője, a Network Associates bejelentette, hogy százmillió dollár készpénzért felvásárolta a hálózatalapú behatolás-védelmi technológiát fejlesztő IntruVert Networks-öt. A végleges megállapodás aláírásával a Network Associates a szervezetek kritikus infrastruktúráját védő, díjnyertes, valósidejű behatolás-észlelő technológiát integrált portfoliójába.

Az IntruVert Networks magántulajdonban lévő vállalkozás, amely az iparág első valósidejű behatolás-észlelő és elhárító technológiáját kínálja vállalkozások és kormányszervek hálózatai védelmére. Az IntruVert innovatív architektúráját, amely szabadalmazott védelmi technikákat tartalmaz a DoS és egyéb hálózati fenyegetések elhárítására, a másodpercek alatt több gigabyte-t forgalmat bonyolító kritikus fontosságú hálózatok védelmére optimalizálták.

Ahogy a biztonsági hiányosságok egyre összetettebb formákban jelentkezhetnek, a vállalkozások, és szervezetek számára egyre inkább létfontosságúvá válik a proaktív hálózatvédelmi technikák alkalmazása. Az IntruVert következő generációs behatolás-védelmi technológiája a hagyományos behatolás-védelmi rendszerekkel szemben nemcsak a már ismert féregvírusok, trójaiak vagy behatolási kísérletek ellen védi a hálózatot, hanem a nap mint nap tucatszám készülő, eddig ismeretlen, egyre fejlettebb formában jelentkező fenyegetések ellen is.

Az IntruVert Networks hálózatalapú behatolás-védelmi applikációkat kínál felhasználóinak, az IntruShield 4000-et és az IntruShield 2600-at. Szabadalmazott DoS, anomália és szignatúra analízis technológiájának alkalmazásával az alkalmazás elemzi a másodpercek alatt akár gigabájtokat kitevő hálózati forgalmat, pontosan felismeri, kiszűri és elhárítja a támadásokat. A rendszergazda testre szabott behatolás-védelmi szabályzatot készíthet, és a központi web-alapú menedzsment rendszeren keresztül rugalmasan konfigurálhatja a számítógépes környezetet.

Működésének két évében az IntruVert Networks olyan ügyfeleket nyert meg, mint a Prudential Financial vagy a HomeBanc Mortgage Corporation, a kaliforniai Hayward állami egyetem vagy az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza, ami további bizonyíték arra, hogy a jelenleg létező védelmi rendszereken túl is nagy igény van a fejlett behatolás-védelmi technológiákra. Az IntruVert elnyerte továbbá a „legjobb induló cég” díjat a 2002-es Las Vegas-i Networld+Interop-on, és a Networld „kék szalag” díját is. Az IntruShield 4000 első helyen végzett a Network World IDS tesztjén, olyan konkurenseket legyőzve, mint az Enterasys Networks, az Internet Security Systems, Intrusion Inc., vagy a Recourse Technologies.

A felvásárlási tranzakció véglegesítése negyvenöt napon belül várható, amikor a szabályozó hatóságok és az IntruVert részvényesei egyaránt áldásukat adták rá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés