Connect with us

Hirdetés

technokrata

3Com-Huawei Technologies: közös vállalkozás

Dotkom

3Com-Huawei Technologies: közös vállalkozás

A 3Com egy közös vállalkozás létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a Huawei Technologies-zel.

A Hong Kongba telepített, elsődleges tevékenységét Kínában folytató közös vállalatot kezdetben 51 százalékban a Huawei, 49 százalékban a 3Com birtokolja. A 3Com opciót kap arra, hogy két év múlva tulajdonrészét 51 százalékra emelje. A közös vállalatba a Huawei globális vállalati üzletágának egyes részeivel száll be, mint a műszaki fejlesztés, a gyártás, az IP-technológiával összefüggő licencek. A 3Com 160 millió dollár készpénzzel és egy, a vállalati területhez kapcsolódó IP-technológiás licenccel járul hozzá.

Emellett a Huawei és a 3Com Kínában és Japánban egyaránt az új cégbe viszi át a megfelelő nagyvállalati kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységét, kizárólagos jogot biztosítva annak termékeik, valamint a hagyományos 3Com termékek eladására e két fontos piacon. A világ többi részén, ahol a 3Com jelenléte erős és megalapozott, a közös vállalat által előállított termékeket – a meglévő termékcsaládokkal együtt – ez a cég fogja forgalmazni, 3Com márkanév alatt. A közös vállalatnak szintén jogában áll majd termékeit más társaságoknak OEM-szerződés keretében értékesíteni.

A közös vállalatnak mind az Egyesült Államokban, mind a PRC-régióban meg kell kapnia a kötelező jóváhagyást, és ez a folyamat várhatóan a 2004-es gazdasági év első negyedévében zárul le. A jóváhagyás után a közös vállalat termékei kiegészítik majd a 3Com jelenlegi terméksorát. Az összekapcsolható (stackable) termékek terén elfoglalt vezető pozíciója kiegészítéseképpen immár egy teljes sorozat moduláris Layer 2-es és Layer 3-as 10/100/1000 megabites switch-családdal fog rendelkezni. A gazdag funkciókészletű termékek kiszolgálják a kábelszekrények és az alap hálózati igények széles skáláját. Szállítani fogják továbbá nagyvállalati szintű routerek teljes termékvonalát.

A Huawei-nek a kifinomult csúcskategóriás WAN-routerek és LAN-switchek fejlesztésével kapcsolatos szakértelme kiegészíti a 3Com eseménydús történetét az egyszerűen használható LAN- és hangtechnológiás rendszerek fejlesztése terén. A Huawei képzett, költséghatékony kutatás-fejlesztési kapacitása révén a közös vállalat kiváló helyzetben lesz ahhoz, hogy osztályában elsőrangú funkciókat és teljesítményt szállítson, a versenytárs termékekhez képest alacsonyabb teljes élettartamra vetített összköltséggel.

Ren Zhengfei, a Huawei elnöke lesz a közös vállalat vezérigazgatója, és Bruce Claflin, a 3Com elnöke és vezérigazgatója lesz az elnöke. Az igazgatótanácsban Ren és Bruce mellett helyet foglal a Huawei öt és a 3Com négy igazgatója. Ha a 3Com két év múlva érvényesíti opcióját az 51 százalékos pozíció megszerzésére, az igazgatótanácsi tagság az új tulajdonosi arányoknak megfelelően módosul, és a 3Comot öt, a Huawei-t négy hely illeti majd meg.

A közös vállalattal kapcsolatos legizgalmasabb lehetőségek egyike, hogy az sikeres lehet Kínában, ami a világ legvonzóbb információtechnológiai piaca. A világ többi részén uralkodó ipari trendekkel dacolva Kínában a hálózati szegmens folytatja a gyors növekedést, és ez várhatóan még évekig így lesz. A Huawei 2002-ben 2,7 milliárdos bejelentett kereskedelmi bevételével vitathatatlanul a kínai IT-ipar legsikeresebb társasága volt. A 3Com pozíciója szintén erős ezen a piacon, de a két cég szövetsége azt a lehetőséget kínálja számára, hogy a következő években a kínai piac vezetőjévé válhat. Japán ugyan nem nő olyan gyorsan, mint Kína, de ez a világ második legnagyobb IT-piaca. A 3Com üzleti jelenléte ebben az országban eddig mérsékelt volt, és a Huawei is csak mostanában tört be a vállalati termékekkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés