Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó üzlet a Business Intelligence – a SAS árbevétele 2002-ben is nőtt

Dotkom

Jó üzlet a Business Intelligence – a SAS árbevétele 2002-ben is nőtt

A SAS éves árbevétele változatlanul növekszik.

Az üzleti intelligencia szoftvermegoldásokat szállító SAS beszámolt 2002-es pénzügyi eredményeiről. A vállalat 1,18 milliárd dolláros árbevételt jelentett, amely 4,4 százalékos növekedést jelent. Ezzel az SAS 26 egymást követő évben ért el árbevétel-erősödést.

A növekedés minden területen jelentős volt, a bevétel 49 százaléka az amerikai kontinensen, 42 százalék Európa/Közép-Kelet/Afrika területén, míg 9 százalék az Ázsia/Csendes-Óceánia térségében állt elő. A 2002-es növekedés iparági megoszlása követte az SAS iparági fókuszának megoszlását, így a legnagyobb növekedést, 25 százalékot a pénzügyi szolgáltatók szektorában, míg 7 százalékot a biztosítói szektorban érte el a vállalat.

Az SAS Magyarország 2002-ben 21 százalékos árbevétel-növekedést realizált. Ez az árbevétel elsősorban az adattárház, adatelemző, analitikus CRM, tevékenység alapú költségfelosztás, valamint jelentéskészítés megoldások értékesítéséből származik. Az új értékesítések jelentős része a pénzintézeti szektorból származott. A magyarországi vállalat új ügyfelei között többek között szerepel az Erste Bank Rt., a Shell Hungary Rt., illetve a Pannon GSM Rt., míg meglévő ügyfelei közül egyebek mellett a Generali-Providencia Rt., a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. és a Magyar Cetelem Bank Rt. is jelentős bővítéseket hajtott végre. A sort nemsokára a Westel Mobil Rt. folytatja – tudta meg a Terminal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés