Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javuló felderítés? A rendőrség lecsapott a víruskészítőre

Dotkom

Javuló felderítés? A rendőrség lecsapott a víruskészítőre

Egy hete fedezték fel azt a féregvírust, amelynek feltételezett alkotóját már meg is találta a rendőrség. A hatóságok egyelőre vizsgálják a vírusíró elkobzott számítógépét.

Még a múlt héten indult hódító útjára a Terminalon nemes egyszerűséggel svéd féregnek keresztelt, hivatalosan Ganda névre ˝hallgató˝ kártevő. Ennek érdekessége, hogy az angol nyelv mellett svéd változat is készült belőle, egyúttal behatárolva alkotója földrajzi elhelyezkedését. Nos, a megérzések nem csaltak, a svéd rendőrség megtalálta a féreg feltételezett készítőjét.

Tulajdonképpen kiindulásként maga a féreg szolgált – ennek és egyéb, nem publikus információknak köszönhetően a rendfenntartó szerv hamar leszűkíthette a vírus alkotójának feltételezett lakhelyét jelölő területet. A Hőrnösand nevű svéd körzetben vélte a rendőrség beazonosítani a gyanúsítottat, akinek további vizsgálatok céljából elkobozták számítógépét.

Az iraki háború ellen tiltakozó kártevő egyébként Svédországban bámulatos gyorsasággal szaporodott – a skandináv emberek gyanakodása szinte nullára csökkent, amikor saját anyanyelvükön kaptak e-mailt. Ráadásul az aktuális politikai események iránti érdeklődés meglovaglása szintén ˝jó˝ húzásnak bizonyult – már ami a terjedés sebességét illeti. Intő jel lehet nekünk, magyaroknak is az eset, habár (szerencsére) magyar nyelvű vírus jó ideje nem készült.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés