Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szárnyaló BAE-IFS együttműködés

Dotkom

Szárnyaló BAE-IFS együttműködés

A BAE SYSTEMS-IFS a Gripenek karbantartó és földi támogató rendszerének szállítója.

A BAE SYSTEMS-IFS fog közreműködni a Saab Maintenance Ground Support System – MGSS (Karbantartó és földi támogató rendszer) fejlesztésében. Az IFS Applications használatával a BAE SYSTEMS-IFS hadiipari megoldását fogják alkalmazni az exportált Gripen repülőgépek támogatására. A Saab AB és a BAE SYSTEMS-IFS közötti szerződés hosszú távú kapcsolatot tesz lehetővé az IFS Applications különböző projektekben való alkalmazására a Saab igényeinek megfelelően.

A rendszer bevezetése és tesztelése már megkezdődött az MGSS pilot-projektjén Svédországban, a Gripen teszt századnál, Linköpingben, valamint legkésőbb ez év végéig az éles indulás is megtörténik. Az MGSS a negyedik generációs Gripenek állapotának és használatának monitorozását fogja végezni azon adatok alapján, melyeket a repülőgép elektronikus formában szolgáltat, valamint a karbantartó és földi támogató csapattól és az ügyfelektől kap. Az MGSS fogja menedzselni a repülőgépek, hajtóművek, valamint egyéb berendezések konfigurálását, valamint adatcserélő eszközöket szolgáltat a Gripen vevők és a Saab között. Az MGSS lényeges elemét képezi a Gripen karbantartási koncepciónak, olyan támogatási csomagot foglal magában, mely tartalmazza a karbantartás tervezéséhez és monitorozásához, a meghibásodások lejelentéséhez, valamint az ügyfélkapcsolat menedzsmenthez szükséges komponenseket.

A Saab ügyféltámogatása integrált környezetet követel meg, mely lehetővé teszi a vevők számos szolgáltatással történő támogatását. A rendszer rugalmas, moduláris alvállalkozói logisztikai támogató (Contractor Logistics Support) megoldást nyújt, lehetővé téve a Saabnak a Gripen vevők kiszolgálását. A megoldás egyik központi eleme az IFS Applications VIM (Vehicle Information Management – Járműparkok információs rendszere) moduljának használata a flotta menedzsment és az MRO (Maintenance Repair and Overhaul – Karbantartó javítás és felülvizsgálat) tevékenységek integrálására. A BAE SYSTEMS-IFS a projekt során az IFS svédországi irodáival dolgozik majd együtt, illetve a kooperáció kiterjed azon helyi IFS irodákra, mely országokban a repülőgép értékesítések megtörténnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés