Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordidő alatt kézre kerített hacker

Dotkom

Rekordidő alatt kézre kerített hacker

Pár napja több tízezer diák és oktató adatait lopta el egy hacker, azonban rövid időn belül horogra akadt.

Amint arról már korábban beszámoltunk, március 9-én vasárnap a texasi Austin város egyetemén fény derült arra, hogy egy behatoló már több hete ˝rájár˝ az oktatási intézmény adatbázisára, s onnan különböző adatokat tölt le. Még egy hét sem telt el az eset kipattanása óta, s máris megvan a tettes.

Természetesen peres eljárás elé néz az a 20 éves fiatalember, aki szintén arra az egyetemre jár(t), ahonnan kiszivárogtak az adatok. A körülbelül 55 ezer bejegyzéshez illegálisan hozzáférő Christopher Andrew Phillips saját maga készítette szoftvere segítségével nagy iramban töltötte le a számára (egyelőre tisztázatlan okokból) fontos információkat. Elmondása szerint március 5-én eresztette rá először szoftverét az egyetem website-jára és online adatbázisára – így a korábban képzelt két hét alatt mindössze csak pár napra volt szüksége tettének kivitelezésére.

Enyhítő körülmények számít az a tény – melyet az ügy kapcsán nyomozó rendőrök is megerősítettek -, hogy Phillips nem használta fel semmilyen célra a megszerzett adatokat, nem követett el velük törvénybe ütköző cselekedetet. A diák korábban büntetlen előélettel rendelkezett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés