Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán

Dotkom

A HP tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán

A tintasugaras és a színes lézernyomtatók szegmensében tapasztalt bővülés az ügyfelek elégedettségét bizonyítja.

A HP 2002 negyedik naptári negyedévében 59 százalékos részesedéssel bírt az Egyesült Államok összevont nyomtatópiacán, és ezzel immár a harmadik soron következő negyedévben sikerült megtartania első helyét, illetve tovább növelnie részesedését az USA-beli printereladások terén – állapította meg az IDC februárban kiadott negyedéves nyomtatópiaci jelentése. A cég a tintasugaras és a színes lézerprinterek kategóriájában produkálta a legnagyobb növekedést: e két szegmensben 15, illetve 12 százalékponttal bővítette értékesített darabszám szerinti piaci részesedését az előző év hasonló időszakához képest.

Az IDC negyedéves nyomtatópiaci jelentése, a U.S. Quarterly Printer Tracker alapján a HP első 1000 dollár alatti áron kínált színes lézernyomtatója, a HP Color LaserJet 2500 az egy évvel korábbi értékhez képest 12 százalékponttal, 61 százalékra növelte a HP darabszám szerint számított részesedését a színes lézernyomtatók szegmensében. Az IDC szerint a 2002 utolsó negyedévében bevezetett HP Color LaserJet 2500 modellhez hasonló, kedvező árú eszközök állnak a szegmensben megfigyelhető forgalomélénkülés hátterében. A HP Color LaserJet 2500 ágazatvezető ár-teljesítmény arányt ígér az üzleti felhasználók számára.

A tintasugaras szegmensben a HP – 58 százalékos részesedéssel – szintén megőrizte első helyét. Az immár harmadik negyedéve tartó folyamatos bővülés eredményeképpen a vállalat 15 százalékponttal magasabb piacrészről számolhatott be a vizsgált időszakban, mint egy évvel korábban. A HP e kategóriában nyújtott, széles választéka a kedvező árú egyfunkciós nyomtatóktól a HP Photosmart printereken és az üzleti felhasználásra szánt tintasugaras eszközökön keresztül, egészen a Compaq és Apollo márkájú termékekig terjed.

A HP ezzel együtt a monokróm (fekete-fehér) nyomtatók mind egységesebb piacán is tartja első helyét – 72 százalékos részesedéssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés