Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 év börtön is járhat az Internet egyik leghíresebb és legtermékenyebb szoftverkalózának

Dotkom

10 év börtön is járhat az Internet egyik leghíresebb és legtermékenyebb szoftverkalózának

Amerikai jogi képviselők szerint az USA-nak nem jelentenek akadályt a határok sem, ha le kell sújtani a szoftverkalózokra. Senki nem bújhat el – hangzott a fenyegető szlogen.

A DrinkorDie nevű szoftverkalóz csapat már tavaly is érzékeny veszteségeket szenvedett el, ugyanis néhány vezető tagját (köztük egy volt Symantec mérnököt) utolért a törvény szigorú vaskeze. A terrorsejtekhez hasonlóan felépülő, egymásról viszonylag keveset tudó szoftverkalóz csoport tagjai programok feltörésével és illegális terjesztésével foglalkoznak – a DrinkorDie ezek közül az egyik legnagyobb hagyományra visszatekintő, legrégebbi ilyen szervezet.

Újabb tag esett áldozatul: Hew Raymond Griffiths ausztrál lakos annak ellenére a szerzői jogok megsértésének vádja alá került, hogy az ügyet az Egyesült Államokban indították ellene. Paul McNulty, a vád képviselője szerint több mint 50 millió dolláros kárt okozott a DrinkorDie csapat szoftverek, zenék és filmek illegális másolásával – így egyik vezetőjükre (Griffiths-t) súlyos büntetést kér a bírótól. McNulty elmondása szerint: ˝Griffiths azt hitte, az USA törvényei nem érik el. De tévedett, és hamarosan az ausztrál kormányhoz fordulunk kiadatása ügyében. Azt üzenem mindenkinek: nem számít, ki vagy, hol vagy, ha semmibe veszed a szerzői jogok védelmét és kárt okozol az üzletnek, akkor még a határok sem állítanak meg bennünket, hogy igazságot szolgáltassunk˝.

10 év börtön és 500 ezer dollár büntetés várhat a Bandido becenevű szoftverkalózra, ha a bíróság elítéli az 1993-ban Oroszországban alapított DrinkorDie vezetőjét. Nem ez lenne az első eset: egy nagyszabású akció következtében már 20 ember ellen folytattak eljárást a szerzői jogok megsértésének vádjával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés