Connect with us

Hirdetés

technokrata

Füstölgő, túlhevült Acer noteszgép

Dotkom

Füstölgő, túlhevült Acer noteszgép

Egy külföldi hírforráshoz eljuttatott elektronikus levél szerint egy vadonatúj Acer Travelmate noteszgép olyan hőmérsékletre hevült fel, mintha szerepet tévesztett volna az olajsütővel.

Adrian Bell a neve annak az úriembernek, akivel megtörtént a következő eset: az 5 napos Travelmate 427DLC noteszgépét egyedül hagyta 5 percre a szobában, s mire visszatért, már olvadt műanyag szagot érzett. Ezen felül mindezt füstjelenség is kísérte: az LCD bal alsó sarkából szivárgó sötét légnemű anyag észlelése után Bell arra következtetett, mindez nem az előírt működés része. Ráadásul a kijelző ezen része jellegzetesen kiégett fekete kinézetett vett fel, amíg tulajdonosa máshol tartózkodott.

Az érintéspróbát követően (melynek során Bell hozzáért az elfeketedett LCD-részhez, s ennek következtében meg is égette az ujját) arra a megállapításra jutott, hogy a noteszgép elromlott. Az áramtalanítás után Bell telefonon értesítette az Acer hollandiai szervizét, ahol közölték vele, hogy a javítás több hetet is igénybe vehet, s csak ezután kaphatja vissza notebookját (igaz, ekkorra már a szerencsétlenül járt noteszgép tulajdonosa nem érzett nagy vágyat készüléke visszaszerzésére). Rövid fenyegetőzés után ígéretet kapott, hogy öt napon belül megjavítják a leégett eszközt.

Már csak részletkérdés, hogy a szerviz ennél jóval többet ült az odakozmált Travelmate-en. Arra azonban nem derült fény, hogy mi okozta a spontán gyulladást. Mint ahogyan arra sem, hogy a megjavított eszköz csak felületi kezelést kapott-e, vagy az eredeti probléma okát is kivizsgálták és megszüntették.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés