Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy újabb alternatíva – cseh szolgáltató a magyar vezetékes-piacon (is)?

Dotkom

Egy újabb alternatíva – cseh szolgáltató a magyar vezetékes-piacon (is)?

A Cesky Telecom alternatív vezetékes telefonszolgáltatásokkal igyekszik betörni a közép-európai piacra.

Nemcsak Magyarországon, hanem más közép-európai országban is kínálja alternatív vezetékes telefonszolgáltatását a legnagyobb cseh telekommunikációs cég. A Cesky Telecom főként nemzetközi hívások terén igyekszik Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs tranzitszolgáltatójává válni. Februárban már megkezdődött a szolgáltatások szlovákiai értékesítése, amelyet Ausztria, majd Németország követ, év végére pedig már hazánkat is behálózza a cseh vonal.

A 2005 végéig 51 százalékos állami tulajdonban levő Cesky Telecom Csehország területén 27.000 km optikai kábellel rendelkezik, emellett 3,7 millió vezetékes telefont üzemeltet. Ám eladásait elsősorban az Eurotel eredményei rontják, ugyanis a vállalat vezetékes távközlési ágazatának nyereségét nagyban csökkenti az, hogy a csehek mind többet telefonálnak mobiltelefonról, ezért „kényszerül” tranzitszolgáltatóvá válni a nemzetközi piacon.

A vezető cseh mobilszolgáltató, a Cesky Telecom leánycége 6,27 milliárd cseh korona tiszta nyereséget termelt tavaly, a 2001-es 6,07 milliárd korona után. A hívásbevételek 26,87 milliárd koronára nőttek 26,56 milliárdról. Az Eurotel 3,89 millió ügyféllel rendelkezik a 10,3 milliós Csehországban. A cseh mobilpiac 46 százalékát birtokoló Eurotel eredményeit tekintve a világ egyik legsikeresebb távközlési vállalatának számít napjainkban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés