Connect with us

Hirdetés

technokrata

Watchguard: új tűzfal-technológia Magyarországon

Dotkom

Watchguard: új tűzfal-technológia Magyarországon

Egy kiemelt partneren keresztül kezdi meg termékeinek magyarországi forgalmazását a Watchguard Technologies – jelentette be a cég bemutatkozó sajtótájékoztatóján Erika Jacobs, a cég EMEA térségért felelős értékesítési konzultánsa.

Az Egyesült Államok-beli, seattle-i székhelyű, 1996-ban alapított Watchguard az informatikai biztonsági megoldások egyik vezető szállítója a nemzetközi piacon. A társaság több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, 1999. óta jegyzik a tőzsdén. A Watchguard 2002-ben nemzetközi szinten 75,5 millió dollár árbevételt ért el. A társaság termékeit elsősorban azok a vállalatok használják, amelyek üzletmenetében meghatározó az e-business és az Internet biztonságos használata.

Watchguard Firebox Vclass

A Firebox Vclass nagyvállalati felhasználásra specializált csomagszűrő tűzfal és VPN-eszköz, Quality-of-Service (forgalom-rangsoroló; például súlyozott sorbaállítás) funkciókkal. Az alapszoftverbe épített, a VPN-t támogató biztonsági funkciók és a menedzsment-eszközök konzisztens információbiztonsági infrastruktúrát nyújtanak a felhasználónak. A hardver Rapidstream fejlesztés, amely a hardveres tűzfalak között jelenleg az egyik leggyorsabb. Két Vclass (v80-v100) készülékből egy virtuális, dupla áteresztőképességű és magas rendelkezésre állású tűzfal állítható össze.

Watchguard Firebox System

A Watchguard Firebox System egy hardver-alapú biztonsági megoldás, amely a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára nyújt integrált tűzfal- és VPN szolgáltatásokat. A Watchguard Firebox rendszer tartalmaz egy Firebox hardveres tűzfalat, egy irányító és monitoring szoftvert, valamint a Watchguard Livesecurity szolgáltatását, amely folyamatosan biztosítja a hálózatok biztonságát és a hálózati szoftverek legújabb verzióit.

Watchguard Firebox SOHO

A Watchguard SOHO modelljei a kisvállalkozások, a kis méretű irodák számára nyújtanak tűzfal és VPN megoldásokat, továbbá mindazoknak, akiknek DSL-, modem- vagy IDSN-kapcsolatuk van az Internettel.

Watchguard ServerLock és AppLock/Web

A Watchguard Serverlock a szerverek operációs rendszereinek (Sun Solaris, Microsoft Windows NT/2000) adminisztratív és biztonsági célzatú védelem-kiegészítő szoftvere: az operációs rendszerbe épülve védi azt bármilyen változtatástól, legyen az belső vagy külső támadás, új program telepítése, file-ok törlése vagy megváltoztatása.

A WatchGuard AppLock/Web a Microsoft IIS webszerverek védelmére specializált, Serverlockhoz hasonló alkalmazás, amely elsősorban nyilvános webszerverek védelméhez elengedhetetlen kiegészítő szoftver. Az Applock/Web automatikusan védi a webtartalmat, a Windows operációs rendszert és az IIS webszerver szoftvert.

„Egy olyan új piacon jelenünk meg, amely minőségi igényeit tekintve már ugyanott tart, mint a legfejlettebb régiók” – mondta Erika Jacobs. „Erős a verseny az informatikai biztonsági szektorban, ezért csak a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal, megoldásokkal lehet megjelenni. A nemzetközi piacokon elért sikereink alapján nyugodtan mondhatom, hogy a Watchguard tovább növeli a magyarországi vállalkozások biztonsági megoldásainak választékát.”

A Watchguard hazai partnere, a PiK-SYS végzi Magyarországon a forgalmazás mellett a Watchguard termékeinek implementálását, karbantartását és terméktámogatását.

Pistár Mária, a PiK-SYS ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a Watchguard megoldásaiba integrált szolgáltatások várhatóan igen sok vállalkozás igényeivel találkoznak. „A Watchguarddal bejelentett hivatalos együttműködést több sikeres telepítés előzte meg. A Watchguard a kis- és középvállalkozások számára is elérhető árú megoldást dolgozott ki. A virtuális hálózatok létrehozására, irányítására és védelmére alkotott Firebox rendszerek a méretüket tekintve több kategóriát képviselnek. Egy kisebb méretű vállalkozásnak ezután már a szükségleteinek megfelelő, minőségi kompromisszum nélküli megoldást is választhat, így joggal bízhat az informatikai beruházásának gyors megtérülésében” – mondta Pistár Mária.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés