Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Motorola újabb, 7,5 millió dollár értékű TETRA megbízást kapott

Dotkom

A Motorola újabb, 7,5 millió dollár értékű TETRA megbízást kapott

Man sziget kormánya a Motorola TETRA rendszerét választotta.

A Motorola 7,5 millió dollár értékű TETRA megbízást nyert el Man sziget szuverén brit protekturátus kormányától.

A szerződés szerint a TETRA rendszert a Motorola 2003. decemberére építi ki és helyezi üzembe. A kormány egy olyan, legalább 16 felhasználói csoport kiszolgálására alkalmas rendszert rendelt, amely a készenléti szervek mellett más kulcsfontosságú kormányszervek, valamint a közlekedés, erdőgazdálkodás és a közüzemek számára is elérhető lesz. Ezenkívül a rendszer feladata lesz a világhírű TT motorversenyek kommunikációs és biztonsági feladatainak ellátása is.

Man szigetének kormánya több, mint 1.500 hordozható kézibeszélőt rendelt, többek közt az MTM700 és az MTH500 sorozatból. A készenléti szervek által igényelt lefedettséghez a rendszer összesen 21 bázisállomást tartalmaz majd.

Egyben ezen rendszer lesz a készenléti szervek kommunikációját megvalósító teljes hálózat befejező eleme is, amit az új Emergency Service Joint Control Room (készenléti szervek közös irányítóterme) projektbe integrálnak. Az irányítóterem a Dimetra IP (Internet protokoll) rendszert alkalmazza majd, hogy egyetlen helyről, biztonságosan tudják irányítani a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők közös munkáját. A hálózat egyaránt alkalmas hang- és adatforgalom továbbítására, így adott vészhelyzetről rendelkezésre álló adatokat és információkat a készenléti szervek már a helyszínre érkezés előtt kézhez kaphatják.

***

A TETRA az Európai Telekommunikációs Szabványintézet (ETSI) által elismert digitális trönkölt rádiókommunikációs szabvány.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés