Connect with us

Hirdetés

technokrata

NV31M – új mobil grafikus processzor az Nvidia-tól

Dotkom

NV31M – új mobil grafikus processzor az Nvidia-tól

Az NV31-es GPU mobil változata természetesen gyorsabb lesz a mostani GeForce4 Go videokártyákban teljesítő Nvidia processzoroknál, de van egy kis bökkenő…

A GeForce FX folyamatos csúszásokkal ugyan, de egyre közelebb kerül ahhoz a ponthoz, hogy végre megjelenhessen. Ezen grafikus vezérlők az Nvidia NV30-as GPU-jára épülnek – a távol-keleti cég azonban már két további chipet is előkészített: az NV31-est és az NV34-est.

Az előbbi mobil változata, az NV31M 250 MHz-es magórajellel és 250 MHz-es memória órajellel kerül majd kiadásra, és csakúgy, mint testvére, az NV30-as, nagy hőt fog leadni. A körülbelül 10 rétegből álló chip ráadásul mégcsak olcsó sem lesz – így a további, konkrét részletek ismerete nélkül is megfordul az ember fejében, vajon sikeres lesz e az Nvidia-nak ezen próbálkozása.

Ugyanakkor az NV31M teljesen DirectX 9.0 kompatibilis lesz már, azaz támogatja a pixel és vertex shader 2.0-t is. Ennek köszönhetően 3D-s teljesítménye valahol a mobil Radeon 9000 környékén lesz – ugyanakkor addigra az Ati is elkészül az új R300-alapú mobil grafikus processzorával, az M10-es kódnevű chippel.

Mindenesetre az ígéretek szerint a 2003-as hannoveri Cebiten az Nvidia hivatalosan is bejelenti az NV31M-et. Továbbá az is kiszivárgott, hogy a Dell lehet az egyik azon noteszgép-forgalmazók között, akik elsőként jelenhetnek meg ilyen GPU-val felszerelt videokártyával a piacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés