Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felmentették a Yahoo volt elnökét a náci emléktárgy-perben

Dotkom

Felmentették a Yahoo volt elnökét a náci emléktárgy-perben

A Yahoo volt elnökét, Timothy Koogle-t nem találták bűnösnek a Yahoo-n árverezésre bocsátott náci emléktárgyak perében.

2001. januárjában néhány auschwitzi koncentrációs tábort megjárt francia állampolgár pert indított a Yahoo elnöke ellen, emberiség ellen elkövetett bűnökre hivatkozva. A vádirat szerint Timothy Koogle, a Yahoo akkori elnöke felelős a Yahoo oldalain árverezésre került náci emléktárgyak miatt. A francia jogszabályok szerint ugyanis háborús és emberiség ellen elkövetett vétkekért csak személyeket lehet perelni, szervezeteket nem.

A Yahoo még 2001. januárjában leállította a mérgesgáz-palackok, bilincsek és hasonló náci tárgyak forgalmazását valamint egy szűrőprogramot is beindított, mely elvileg lehetetlenné teszi hasonló tárgyak megjelenítését a Yahoo oldalain. Nem sokkal később Koogle lemondott a Yahoo elnöki pozíciójáról, ez azonban jórészt a Yahoo kedvezőtlen piaci mutatói miatt következett be.

A francia bíróság a két év után lezárta a pert, és Timothy Koogle-t nem találta bűnösnek az ellene felhozott vádpontokban. A per példaértékű az Internet-portálok és azok vezetőinek felelősségével kapcsolatban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés