Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljárás indul a Vodafone által felvásárolt Mannesmann egykori csúcsvezetői ellen?

Dotkom

Eljárás indul a Vodafone által felvásárolt Mannesmann egykori csúcsvezetői ellen?

A düsseldorfi államügyészség Mannesmann céggel kapcsolatos keresetét felülvizsgálta az észak-rajna-vesztfáliai igazságügy-minisztérium, és helyet adott a tárgyalás megkezdésének.

Január közepén a düsseldorfi államügyészség közel kétévi nyomozás után beadta a Mannesmann-ügy zárójelentését az illetékes minisztériumhoz felülvizsgálatra. Az észak-rajna-vesztfáliai igazságügyi szerv elfogadta a keresetet, jogalapra helyezve ezzel egy esetleges főtárgyalás megnyitását, amely egyet jelenthet azzal, hogy a Vodafone által felvásárolt Mannesmann egykori csúcsvezetői ellen eljárás indul hűtlen kezelés és abban való segédkezés miatt.

Az ügy három évvel ezelőtt kezdődött a gazdaságtörténet legdrágább felvásárlási tranzakciójával, mikor a Vodafone 188 milliárd eurónak megfelelő összeget fizetett a Mannesmannért, melynek eredményeként a cég vezetői és felügyelőtanácsának tagjai 107 millió eurónak megfelelő végkielégítést és jutalmat kaptak. Mint azóta kiderült, feltételezhetően jogtalanul.

A gyanúsítottak a Mannesmann felügyelőbizottságának több tagja (Josef Ackermann, Klaus Zwickel, Joachim Funk), valamint Klaus Esser, a Mannesmann igazgatótanácsának egykori elnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés