Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tőkeinjekció a Sony Ericssonnak

Dotkom

Tőkeinjekció a Sony Ericssonnak

A Sony és az Ericsson bejelentette, hogy 300 millió eurós tőkeinjekciót nyújt a Sony Ericsson Mobile Communications vállalatnak, valamint kiadta a vegyes vállalat negyedik negyedéves jelentését.

A Sony és az Ericsson bejelentette, hogy a két vállalat döntése szerint további tőkeinjekciót nyújtanak az 50-50%-os közös tulajdonukban álló Sony Ericsson Mobile Communications AB (SEMC) vállalat számára.

A SEMC tőkeszerkezetének erősítése és üzleti terjeszkedésének támogatása érdekében a Sony és az Ericsson úgy döntött, hogy a 2003. március 31-én befejeződő negyedév folyamán mindkét vállalat 150 millió euróval egészíti ki a SEMC tőkeállományát. Ez a tőkeinjekció a Sony és az Ericsson folyamatos elkötelezettségét mutatja a vegyes vállalat iránt.

A SEMC becslései szerint körülbelül 115 millió készüléket értékesítettek a teljes piacon a negyedik negyedév során, és körülbelül 395 milliót a teljes 2002-es évben (2001-ben az eladott darabszám körülbelül 390 millió volt). A SEMC előrejelzései szerint 2003 folyamán a teljes piaci értékesítés körülbelül 435 millió készülék lesz, ami körülbelül 10%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest.

A Sony és az Ericsson nyilvánosságra hozta a SEMC 2002. december 31-ével záruló negyedik negyedéves jelentését. A negyedévben leszállított készülékek száma elérte a 7,1 milliót, ez 4%-kal magasabb az előző év ugyanezen negyedévének adatánál, és 42%-kal magasabb a harmadik negyedévesnél. A negyedév nettó árbevétele 1.235 millió euró volt, amely 18%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest, illetve 42%-os növekedést az előző negyedévihez képest. Az adózás előtti eredmény -77 millió euró volt a negyedévben, a nettó eredmény pedig -69 millió euró, amely 75, illetve 70 millió eurós növekedést jelent az előző év ugyanezen negyedévéhez képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés