Connect with us

Hirdetés

technokrata

2002 az Oracle éve volt Kelet-Európában

Dotkom

2002 az Oracle éve volt Kelet-Európában

A 2002-es évben kiváló eredményeket ért el az Oracle a kelet-európai és oroszországi üzleti térségben.

Az Oracle kelet-európai és oroszországi sikerei már a cég üzleti évének második negyedében is várakozáson felüli eredményeket produkáltak. Az amerikai szoftvergyártó ugyanis egész teljesítményénél is jóval nagyobb forgalomnövekedést jelentett a Kelet-Európát és Oroszországot magába foglaló üzleti térségére vonatkozóan, amely az év vége ellenére továbbra is rendületlenül tör előre.

Az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) gyűjtőtérséget tekintve – amelybe a jól teljesítő kelet-európai és oroszországi terület is beletartozik – az értékesítés 9 százalékkal nőtt, 817 millió dollárra az egy évvel korábbi második üzleti negyed 753 milliója után.

Az Oracle erőteljes forgalomnövekedése az Európai Unióhoz csatlakozó országok, továbbá Oroszország és az afrikai, közel-keleti államok feltörekvő piacainak köszönhető – állítja Sergio Giacoletto, a vállalat európai igazgatója. Ennek ellenére az EMEA régióhoz hasonlóan sok feltörekvő gazdaságot magába foglaló ázsiai-csendes-óceáni térség forgalma 4 százalékkal csökkent, amely meg sem állt egészen 333 millió dollárnál, míg a nyugat-európai értékesítés stabilan hozta formáját a negyedben az egy évvel korábbihoz képest.

Az Oracle 2003-ra kisebb növekedést remél Nyugat-Európában, emellett várhatóan tovább folytatódik a versenyből fakadó árnyomás. Az Oracle-papírok ötvenkét heti csúcsa 17,50, mélypontja 7,25 dollár volt. A részvények az év eleje óta 23,03 százalékot vesztettek értékükből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés