Connect with us

Hirdetés

technokrata

BMC Software: lezárult a Remedy üzletág felvásárlása

Dotkom

BMC Software: lezárult a Remedy üzletág felvásárlása

A BMC Software több ügyfelet, felhasználót és közös megoldásokat vár az ügylettől.

A BMC Software Inc., a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója bejelentette, hogy lezárult a Remedy üzletág megvásárlása a Peregrine Systems Inc.-től. A BMC 355 millió dollárt fizetett a Remedy-ért, és átvállalta egyes kötelezettségeit is. Az együttműködéssel a BMC arra számít, hogy a Remedy üzletág forgalma, melynek jelenleg több mint 6.000 ügyfele és 10 millió felhasználója van, jövőre körülbelül 500 millió dollár lesz, amely 50 millió dollárral meghaladja a korábbi becsléseket.

A Remedy a termékéivel (Action Request System, help-desk, vagyon-felügyelet stb.) önálló szervezeti egységként fog működni a BMC Software keretein belül. A tranzakció révén olyan szolgáltatás-felügyeleti megoldások kerülnek a BMC Software-hez, melyeket a Remedy több mint 6.000 ügyfele (a Fortune 100 cégek 80 százaléka), s több mint 10 millió felhasználó alkalmaz szerte a világon.

A BMC Software arra számít, hogy a tranzakció már egy éven belül növelni fogja a nyereségességét és a Remedy forgalma a 2003-as pénzügyi évben körülbelül 500 millió dollár lesz. Ez 50 millió dollárral meghaladja a korábbi becsléseket. A Remedy negyedéves részeredményeit is figyelembe véve, a 2003-as pénzügyi év harmadik negyedében a BMC Software 0,07 és 0,10 dollár közötti részvényenkénti nyereségre számít, a különleges tételeket nem számítva. A 2003-as pénzügyi évben a BMC várakozása szerint a részvényenkénti nyereség a 0,32 és 0,39 dollár között lesz.

“Az IT vállalatok fejlődésével párhuzamosan az iparág szakértői felismerték, hogy mennyire fontos a probléma-megoldás és a rendszer-felügyelet kombinálása. A BMC termékek már eddig is több területen piacvezető megoldások voltak, a Remedy termékekkel együtt pedig még teljesebb megoldást tudunk ajánlani felhasználóinknak” – nyilatkozta Ávéd Zoltán, a BMC Software magyarországi igazgatója.

“Az IT szervezetekre hárul a feladat, hogy kivitelezzék és támogassák a szolgáltatást, az üzletmenet felügyeletre koncentrálva” – mondta Kris Brittain, a Gartner Inc. kutatási igazgatója. “Ehhez kombinálni kell egy megbízható szolgáltatópult készletet, kipróbált munkafolyamat irányító technológiákat, és a rendszer-felügyeletet, vállalati szinten. A Remedy tranzakció lezárásával a BMC Software megvalósíthatja ezt a célkitűzést.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés